Vegaaninen Patty Melt

Vegaaninen Patty Melt syntyy yhdistämällä aromikkaat uutuusviipaleet Ilo Savugoudan makuiset viipaleet makeaan karamellisoituun sipuliin ja sopivasti potkua tuovaan Dijonin sinappiin.

Patty Melt, hampurilaisen ja voileivän sekoitus, on perinteinen amerikkalainen voileipä, joka koostuu jauhelihasta, juustosta ja karamellisoiduista sipulista. Patty Melttejä on valmistettu Yhdysvalloissa jo 1940-luvulta lähtien ja on edelleen supersuosittu diner-ruoka.

Vegaaninen Patty Melt syntyy yhdistämällä aromikkaat uutuusviipaleet Ilo Savugoudan makuiset viipaleet makeaan karamellisoituun sipuliin ja sopivasti potkua tuovaan Dijonin sinappiin.

Ilo Savugoudan makuiset viipaleet sopivat loistavasti ruoanlaittoon: ne sulavat aivan kuin maitopohjaiset verrokkinsa. Lämmetessä viipaleitten maku myös vahvistuu entisestään. Käytä uutuusviipaleita vegaanisissa lämpimissä leivissä, lasagnessa ja gratiineissa.

Herkulliset uutuusviipaleet ovat 100 % kasvipohjaisia, maidottomia, gluteenittomia, soijattomia ja palmuöljyttömiä. Ilo Savugoudan makuiset viipaleet sopivat vegaaniseen ruokavalioon, sillä niihin on lisätty laadukkaita B12- ja D3-vitamiineja sekä kalsiumia. Rypsiöljyn ansiosta viipaleissa on vähemmän kovaa rasvaa.

Näitä aineksia tarvitset

  • 4 kasvispihviä (meillä käytössä valmiit mustapapupihvit)
  • 8 viipaleetta paahtoleipää
  • Dijonin sinappia
  • 5 sipulia viipaloituna
  • 1 paketti Ilo Savugoudan makuisia viipaleita (2 viipaletta per leipä)

Tee näin:

Aloita karamellisoimalla sipulit. Tässä menee pisimpään, noin. 30-45 minuuttia. Katso ohjeemme sipulien karamellisointiin alta.

Paahda kasvispihvejä pannulla, n. 2–3 minuuttia per puoli.

Lisää Ilo savugoudan makuiset viipaleet ja paista matalalla lämpötilalla peitettynä 2 minuutin ajan tai kunnes viipaleet ovat sulaneet.

Lisää karamellisoitua sipulia pihvin ja juuston päälle ja jätä pannulle lämmittelemään matalalla lämmöllä.

Paahda leipä leivänpaahtimessa ja lisää sinappia kaikkiin viipaleisiin.

Asettele pihvi-vuusto-sipuliseos leivän päälle lastalla ja asettele toinen leipä seoksen päälle sinappipuoli alaspäin.

Viipaloi leivät viistosti ja tarjoile heti!

Nimestään huolimatta karamellisoitu sipuli ei sisällä sokeria!
Aromikkaat Ilo Savugoudan makuiset viipaleeet, makeat karamellisoidut sipulit ja ärhäkkä sinappi ovat lyömätön yhdistelmä.

Sipulien karamellisointi

Pitkä kypsennys vapauttaa sipulin sokerit ja taittaa itkettävän kirpeyden intensiiviseksi makeudeksi. Mitä pidempään paistat sipuleita, sitä makeammiksi ne muuttuvat.

Halkaise ja kuori sipulit kuorineen. Leikkaa sipulit pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna reilun kokoinen valurauta- tai teräspannu keskilämmöllä. Lisää öljy ja sipulit. Kuullota sipuleita 10 minuuttia tai kunnes sipulit ovat läpikuultavia. 

Jatka sipulien kypsentämistä ja vähennä tarvittaessa lämpöä. Sipuleiden ei ole tarkoitus käristyä vaan kypsyä hiljalleen. Kypsymisen edetessä sipulien rakenne pehmenee ja väri syvenee kullankeltaiseesta syvemmän ruskeaksi. Sipuleiden salaisuus on antaa sipuleiden kypsyä rauhassa niin, että ne ruskistuvat mutta eivät pala. Ensimmäisten 20-30 minuutin kuluttua voit laskea lieden lämpötilaa hieman ja lisätä öljyä, jos huomaat sipulien palavan. Kaavi ruskeat palat pannun pohjalta karamellisoinnin edetessä.

Noin 30 minuutin kuluttua karamellisoituminen on jo hyvässä vauhdissa. Kun sipulit kypsyvät, saatat joutua kaapimaan pannua muutaman minuutin sijasta joka minuutti. Jatka kypsentämistä ja kaapimista kunnes sipulit ovat tummia ja tuoksuvat huumaavalta. Kypsennysprosessin lopussa voit lisätä hieman balsamiviinietikkaa tai viiniä, jotta saat kaikki sipulit sulatettua pannun pohjasta.

Mausta sipulit lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa karamellisoidut sipulit kasvispihvien kanssa, burgerin välissä tai voileivän päällä tai lisää torttuihin, pizzaan ja sipulikastikkeisiin.

Uutuusviipaleitten maku vahvistuu entisestään lämmetessä.

Katso myös nämä

Blinit

Blinit on venäläinen ruokaklassikko, jonka paras sesonki on lopputalvesta. Tämä resepti on vegaanille sopiva, ”mätiä” myöten. Blinit valmistetaan tattarijauhoihin, joten ne soveltuvat hyvin myös gluteenittomaan ruokavalioon. Nappaa ohje talteen ja tarjoa herkulliset blinit kevään vieraille!

6 helppoa vinkkiä kasvipohjaisen ruoan lisäämiseen

Kasvissyönnin ja vegaaniuden lisäksi fleksaus, eli osittain kasvipohjaisen ruokavalion syöminen, on suositumpaa kuin koskaan. Aloita fleksaaminen näillä helpolla vinkeillämme!

Parhaat vegaaniset lisukkeet ja kastikkeet grilliruoalle

Raikkaat lisukekastikkeet ja -tahnat kruunaavat grilliaterian. Nappaa herkulliset reseptimme wasabi-cashewkastikkeeseen, vegaaniseen Nuoc Cham -kastikkeeseen ja muihin!

Maidoton ja vegaaninen sienisalaatti

Tämä maidoton sienisalaatti on oikeasti herkullinen! Suolaiset sienet saavat pehmeää potkua salottisipuleista ja sopivaa makeutta Ilo Cashewlevitteestä.

Avainsanat