Etätyöpäivää ja koulupäivää kotona helpottaa, kun lounas valmistuu vähällä vaivalla. Nappaa meidän vinkit helpottamaan arkea ja piristämään kotitoimistopäivien lounaita!
1. Täyttävät voileivät
Täytetyt voileivät ovat loistava vaihtoehto lounaalle, kun täytteet ja päälliset ovat ruokaiset ja herkulliset.
Luomucashewpähkinöistä valmistettu Ilo Cashewlevite on paitsi maukas myös proteiinipitoinen. Yhdessä Ilo Cashewlevitepurkissa on lähes 12 grammaa proteiinia! Kokeile makuvaihtoehtojamme Natural, Valkosipuli ja Sweet Jalapeno.
Lämmin täyte tuo mukavan tunteen vatsaan ja täyttää enemmän. Kokeile nopeasti valmistuvia ja herkullisia toasteja paahdettujen kirsikkatomaattien kanssa tai vegaanisia lämpimiä leipiä eli lämppäreitä.
2. Tuunaa edellisen päivän illallinen lounaaksi
Edellisen päivän illallinen on oiva lounas seuraavan etätyöpäivän lounaaksi.
Jos et halua täysin samaa ateria kuin edellisenä iltana, tai ruokaa on vain vähän jäljellä, tuunaa ruoka uudeksi!
Tee näin:
- Tee lounaaksi tacot tai wrapit täyttämälle ne edellisillan pataruoilla tai uunijuureksilla.
- Tee edellisillan kastikkeesta tai kasviksista lounaspasta.
- Nauti edellisillan jämät ihanan uunibataatin kera!
Uunibataatit kahdelle:
Halkaise bataatti pituussuunnassa puoliksi, voitele öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Asettele palat pellille leikkauspinta alaspäin. Paahda 200 asteisessa uunissa 40-60 minuuttia, kunnes bataatti on pehmennyt. Ilo Hummus ja Ilo Cashewlevite ovat ihana makupari makean bataatin seurana.
3. Nopea pastalounas
Pestopasta on pikaruokien klassikko. Kermaisempaan pastaan Ilo Cashewlevite ja Ilo Kauralevite ovat nopeita vaihtoehtoja, jotka luonnistuvat kotitoimistollakin.
Tee näin:
Keitä pasta ohjeiden mukaan. Säästä hieman keitinvettä. Sekoita valmiiseen pastaan Ilo Cashewlevitettä tai Ilo Kauralevitettä, ja tarpeen mukaan pastan keitinvettä ruokalusikallinen kerrallaan. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreilla yrteillä.
4. Uunijuurekset taipuvat moneen
Kun teet ison satsin uunijuureksia alkuviikosta, nautit niistä monella loppuviikon aterialla. Uunijuurekset taipuvat moneen: lisukkeeksi, lämpimän salaatin pohjaksi, keittoihin tai leivän päälle.
Kokeile porkkanan, perunan ja punajuuren lisäksi palsternakkaa, bataattia, munakoisoa ja sipulia isoina lohkoina.
Näitä aineksia tarvitset yhteen peltiin:
- 600-700 grammaa haluamiasi vihanneksi leikattuina tasakokoisiksi lohkoiksi
- oliivi- tai rypsiöljyä
- suolaa, pippuria ja kuivattua timjamia maustamiseen
Tee näin:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita vihannekset kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa. Levitä vihannekset pellille ja paista 30-45 minuuttia, tai kunnes juurekset ovat pehmenneet ja saaneet rapean, värikkään pinnan.
5. Välipalat pitävät nälän loitolla
Proteiinipitoinen, kikherneistä valmistettu hummus ja muut ruokaisat tahnat ovat täyttävä ja ravitseva lounas, kun yhdistät ne tuoreitten vihannesten tai uunijuuresten kanssa.
Tee näin:
Asettele lautaselle aluksi vihannestikkuja (kokeile esimerkiksi porkkanaa, selleriä, kurkkua, kukkakaalia ja paprikaa) tai uunijuureksia ja laita niiden keskelle purkillinen Ilo Hummusta. Silmänruokaa parhaimmillaan!