Mehevä vegaaninen sitruunakakku

Tämän sitruunakakun valmistus on helppoa: et tarvitse sähkövatkainta, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Mehevä kakku säilyy myös hyvin, joten sen voi leipoa hyvissä ajoin valmiiksi, vaikka pakkaseen.

Tämän sitruunakakun valmistus on helppoa: et tarvitse sähkövatkainta, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Mehevä maustekakku säilyy myös hyvin, joten sen voi leipoa hyvissä ajoin valmiiksi, vaikka pakkaseen ilman kuorrutetta.

Näitä aineksia tarvitset:

Kakku:

  • 200 g leivontamargariinia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 1 prk (á 150g) Ilo Kauralevitettä tai Ilo Cashewlevitettä
  • 1 dl kylmää vettä

Kuorrute:

  • 150 g margariinia
  • 1 prk (á 150g) Ilo Kauralevitettä
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl luomusitruunan kuorta
  • 1-2 rkl luomusitruunan mehua

Kuivattu laventeli ja luomusitruunankuori ovat kaunis koriste.

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Voitele rengasvuoka tai leipävuoka. Sulata rasva ja anna jäähtyä sen aikaa, kun sekoitat kuivat aineet yhteen. Lisää siirappi, kauralevite, sitruunamehu, vesi ja rasva. Sekoita ainekset sekaisin, mutta älä liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunnin ajan. Jos kakun pintaa uhkaa tummua, voit peittää sen loppupaiston ajaksi leivinpaperilla.

Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassaan ja kumoa sitten ritilälle.

Sekoita kuorruteen aineet keskenään ja levitä kuorrute kakun päälle lastalla.

Katso myös nämä

Puolukka-kookospiiraat

Kirpeä puolukka ja täyteläinen kookos ovat oivallinen makupari kätkettäväksi pieniin piiraisiin.

Ihanan tuhti paistettava vegaaninen juustokakku eli vuustokakku

Vegaaninen juustokakku on ihana herkku juhlapöytään. Se syntyy nyt helposti Ilo Cashewlevitteellä.

Vegaaninen juustokakku kupissa eli Vuustokakku kupissa

Tämän vegaanisen juustokakun osat voi hyvin valmistaa etukäteen ja lusikoida kuppeihin tarjoiltaessa. Helppoa kuin mikä!

Mehevä vegaaninen sitruunakakku

Tämän sitruunakakun valmistus on helppoa: et tarvitse sähkövatkainta, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Mehevä kakku säilyy myös hyvin, joten sen voi leipoa hyvissä ajoin valmiiksi, vaikka pakkaseen.

Avainsanat