Gluteeniton ja vegaaninen porkkanakakku

Mehevä ja mausteinen porkkanakakku on todellinen klassikko. Ota talteen meidän luottoresepti, joka sopii vegaaneille, gluteenittomille ja maitoallergikoille.

Näitä aineksia tarvitset

Kakku:

  • 5 dl porkkanaraastetta
  • 2,5 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl margariinia sulatettuna
  • 1,5 dl vettä
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl soodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa

Kuorrute:

  • 150 g margariinia
  • 1 purkki (á 150 g) Ilo Kauralevitettä
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna halutessasi
  • Manteli- tai pähkinärouhetta koristeluun

Tee näin:

Vuoraa kakkuvuoka kostutetulla leivinpaperilla. Sekoita kulhossa sokerit, jäähtynyt, sulatettu margariini ja vesi.

Sekoita kuivat aineet keskenään eri kulhossa ja lisää ne sokeri-rasvaseokseen. Lisää vielä raastettu porkkana.

Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä kokonaan.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kuorrute kakun päälle lastalla. Koristele kakku.

Katso myös nämä

Vegaaninen Patty Melt

Vegaaninen Patty Melt syntyy yhdistämällä aromikkaat uutuusviipaleet Ilo Savugoudan makuiset viipaleet makeaan karamellisoituun sipuliin ja sopivasti potkua tuovaan Dijonin sinappiin.

Vegaaninen joulupöytä: jälkiruoat

Katso vinkkimme joulun herkullisiin vegaanisiin jälkiruokiin!

Vegaaninen joulupöytä: alkupalat

Katso vinkkimme vegaanisiin alkupaloihin.

Maidoton ja vegaaninen sienisalaatti

Tämä maidoton sienisalaatti on oikeasti herkullinen! Suolaiset sienet saavat pehmeää potkua salottisipuleista ja sopivaa makeutta Ilo Cashewlevitteestä.