Gluteeniton ja vegaaninen porkkanakakku

Mehevä ja mausteinen porkkanakakku on todellinen klassikko. Ota talteen meidän luottoresepti, joka sopii vegaaneille, gluteenittomille ja maitoallergikoille.

Näitä aineksia tarvitset

Kakku:

  • 5 dl porkkanaraastetta
  • 2,5 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl margariinia sulatettuna
  • 1,5 dl vettä
  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl soodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa

Kuorrute:

  • 150 g margariinia
  • 1 purkki (á 150 g) Ilo Kauralevitettä
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna halutessasi
  • Manteli- tai pähkinärouhetta koristeluun

Tee näin:

Vuoraa kakkuvuoka kostutetulla leivinpaperilla. Sekoita kulhossa sokerit, jäähtynyt, sulatettu margariini ja vesi.

Sekoita kuivat aineet keskenään eri kulhossa ja lisää ne sokeri-rasvaseokseen. Lisää vielä raastettu porkkana.

Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä kokonaan.

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kuorrute kakun päälle lastalla. Koristele kakku.

Katso myös nämä

Vegaaniset jalapenopoppersit

Vegaaniset friteeratut jalapenot ovat yllättävä napostelu- tai alkupala. Perinteinen texmex-herkku vie kielen mennessään!

Ilo Cashew Black Pepper World Plant-Based Awards -finaaliin

Ilo Cashew Black Pepper valittiin finaaliin kansainvälisessä World Plant Based Awards -kilpailussa.

Vegaaninen kantarellipitsa timjamilla ja Ilo Cashewlevitteellä

Tätä vegaanista Pizza Biancaa maustavat kanttarellit, kermainen cashewlevite ja timjami. Nam!

Vegaaninen Pizza Margherita

Tällä ohjeella onnistut tekemään ravintolatasoisen, kuohkean vegaanisen margaritapitsan, joka ei maistu hiivalta.