Tätä reseptiä voi tuunata loputtomiin: laittaisiko alle suolaisen, makean vai mausteisen keksipohjan? Kokeile myös kompotin tekoa hedelmistä, kuten omenasta, päärynästä, aprikoosista tai sitrushedelmistä.
Näitä aineksia tarvitset 4:ään kuppiin
Marjakompotti
- vähintään 250 g jäisiä marjoja, kuten vadelmia ja mustikoita
- 4 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- (vettä)
Kauratäyte
- 2 purkkia Ilo Kauralevitettä (á 150 g)
- 2 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa
- 4 rkl tomusokeria
Keksipohja
- 150 g kaurakeksejä, pipareita, tai muita haluamiasi keksejä
- 30 g margariinia
Tee näin:
Keitä marjat yhdessä tomusokerin ja vaniljajauheen kanssa. Jos kompotti kuivuu liikaa, lisää hieman vettä.
Vatkaa erillisessä kulhossa kaurakerma ja lisää tomusokeri ja Ilo Kauralevitteet.
Murskaa keksit, sulata margariini ja sekoita yhteen.
Lusikoi keksipohja, marjakompotti ja kauratäyte tarjoilukuppeihin.