Näin rakennat vegaanisen juustolautasen eli herkkulautasen

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – nappaa tästä vinkit herkulliseen ja näyttävään vegaanin herkkulautaseen.

Upea herkkulautanen on vegaaninen versio klassisesta juustolautasesta, ja se sopii jälkiruuaksi, naposteluun tai yöpalaksi niin vegaaneille kuin sekasyöjille.

Vie vegaaninen juustotarjotin seuraavalle tasolle vinkeillämme!

1. Näyttävä pohja

Valitse pohjalle iso tarjotin, lautanen tai leikkuulauta. Voit myös koota herkkulautasen suoraan pöydälle tai esimerkiksi kiviselle työtasolle leivinpaperin päälle.

2. Valitse vuustot tarkasti

Kaikki alkaa vuustoista! Nykyään vegaaneita ja kasvipohjaisia tuotteita suosivia hemmotellaan valinnanvaralla kaupassa. Valitse herkkulautaselle rakenteeltaan erilaisia vuustoja: yksi kova (kuten kookosmaitopohjainen Ilo Coconen), yksi pehmeä valkohomevalmiste (meidän valintamme on huippusuosittu Ilo Cashew Valkohome), ja yksi levitettävä tuorevuusto, kuten uutuusherkku Ilo Cashew Blackie. Erityisesti cashewpohjaiset tuotteemme maistuvat niin vegaaneille kuin perinteisten juustojen ystäville.

Ilo Cashew Blackie, kirsikkahillo ja manteleita.

3. Erilaiset pohjat herättävät nautiskelijan

Minkä päälle laittaisin juustoa seuraavaksi: kirpeän omenan, suolaisen keksin, vai palalle ruokaisaa ihanaa artesaanileipää? Valinnanvara tai -vaikeus ilahduttaa herkuttelijaa. Tarkista, että herkkulautasella tai juustolautasella on jokin hedelmä, keksi ja leipä. Mitä enempi, sen parempi!

Mitä seuraavaan suupalaan tulisi?

4. Houkutteleva ulkonäkö

Osa makuelämystä on tyylikäs asettelu: huomio esillepanon muodot ja värit. Leikkaa suorakaiteen muotoinen Ilo Coconen viistosti pitkittäin ja saat kaksi kaunista kolmiota. Asettele pähkinöitä pitkin vuustotarjotinta ja täytä niillä tyhjiä välejä. Inspiroidu väreistä: vastavärit kattauksessa toimivat. Jouluna havu lautasella korostaa punertavien ja keltaisten lisukkeiden värien voimaa.

5. Uudet makuyhdistelmät

Granaattiomenan siemenet tai agaveputous Ilo Cashew Valkohomeen päällä on näyttävä ja myös herkullinen yhdistelmä. Kokeile pehmeitä aprikooseja kovan Ilo Cocosen seurana. Klassinen viikunahillo sopii upeasti monien erityyppisten vuustojen seuraksi. 

Agaveputous Ilo Cashew Valkohomeen päällä tuo veden kielelle!

Ilo Cashew White Mold 120g

Cashewpohjainen valkohomevalmisteemme on käsin valmistettu, maidoton ja gluteeniton luomuherkku!