Nopea, helppo ja herkullinen. Tämä vegaaninen pasta jää vakioresepteihin!
Veganisoimme italialaisten pastojen klassikon cacio e pepen. Kermainen, hapatettu Ilo Cashewlevite Natural ja tuore, vastajauhettu mustapippuri ovat tämän pastan pääraaka-aineet.
Maista ja ihastu!
Näitä aineksia tarvitset
Kahdelle nälkäiselle
- n. 250 g spagettia tai tonnarellia
- 1 prk Ilo Cashewlevitettä (á 150g)
- Merisuolaa
- n. 1 rkl mustapippuria myllystä ja lisää viimeistelyyn
- Halutessasi laadukasta oliiviöljyä viimeistelyyn
Tee näin:
Kiehauta reilusti vettä isossa kattilassa. Laita veteen suolaa niin paljon, että se maistuu merivedeltä. Kun suola on liuennut, lisää pasta. Tarkista pastan kypsyyttä useaan otteeseen ja keitä, kunnes se on al dente, eli pinnalta pehmeä mutta sisältä napakka ja pureskeltava. Yleensä tämä on n. 2 minuuttia ennen pastan normaalia kypsentämisaikaa.
Kun pasta valmistuu, tee kastike. Yhdistä kulhossa Ilo Cashewlevite, n. 1,5 dl pastan keitinvettä ja n. 1 rkl mustapippuria. Sekoita nopeasti kastikkeeksi ja tarkista maku.
Kun pasta on kypsennetty, ota hieman keitinvettä talteen ja siivilöi pasta. Lisää pasta kulhossa olevaan kastikkeeseen ja sekoita. Lisää tarvittaessa ruokalusikallinen kerrallaan keitinvettä pastaan, jotta kastike päällystää koko pastan.
Rouhi päälle hieman mustapippuria ja laadukasta oliiviöljyä jos haluat, ja tarjoile heti.