Mausteinen mustapapukeitto

Kuivista aineista ja hyvin säilyvistä vihanneksista valmistuva herkullinen vegaaninen mustapapukeitto on loistava mökkiruoka.

Mausteinen mustapapukeitto on täydellinen kasvisruoka: herkullinen, täyttävä, ravitseva, helppo ja monelle maistuva. Tällä vegaanisella keitolla huijaat helposti myös lihan ystävän: ravitsevat, proteiinipitoiset pavut ja cashewlevite täyttävät suuremmankin nälän ja pureskeltavat kasvikset tuovat suutuntumaa.

Kuivista aineista ja hyvin säilyvistä vihanneksista valmistuva keitto on myös loistava mökkiruoka. Reseptiä voi hyvin tuunata kaapin aineksilla: säilöttyjen tomaattien sijaan käytä tomaattimurskaa, mausteiden tilalla currya, garam masalaa tai muuta sekoitusta ja bataattien sijaan perunoita, palsternakkaa tai porkkanaa. Esimerkiksi!

Näitä aineksia tarvitset

Neljälle nälkäiselle

  • Iso sipuli silputtuna
  • Peukalon kokoinen pala inkivääriä hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 400 g tölkki säilöttyjä kirsikkatomaatteja (esim. Mutti)
  • Vettä n. 8 dl
  • 2 prk mustapapuja (á 380 g)
  • Rypsiöljyä tai muuta neutraalia paistoöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • Pieni bataatti
  • Paprika

Viimeistelyyn

Viimeistele mausteinen mustapapukeitto raikkaalla limellä.

Tee näin

Lämmitä uuni 200 asteiseksi.

Pilko bataatti kuutioiksi ja paprika tasakokoisiksi lohkoiksi. Aseta palat leivinpaperille, pirskottele öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kasvikset uunin keskitasolla kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaan, noin 25 minuuttia.

Kuullota sipulia reilussa määrässä öljyä keskilämmöllä isossa kattilassa 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, inkivääri ja mausteet ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattipyre ja kuullota pari minuuttia.

Lisää kattilaan säilötyt tomaatit tai tomaattimurska. Täytä tölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Toista. Lisää valutetut ja huuhdellut mustapavut. Kiehauta ja peitä kannella.

Anna keiton porista miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Jos halut tasaisemman keiton, voit soseuttaa keittoa hieman sauvasekoittimella.

Asettele keittolautasille kauhallinen paahdettuja kasviksia ja kolme kauhallista keittoa. Viimeistele nokareella Ilo Cashewlevitettä, tuoreella korianterilla, limellä ja halutessasi chilillä.

Mustapapukeitto hurmaa myös sekasyöjät!

Katso myös nämä

Vegaaninen piknik – pakkaa mukaan rouskuva, raikas ja täyttävä sandwich

Vegaaninen sandwich on raikas, rapea ja rouskuva, joka maistuu piknikillä. Tämä eväsleipä on terveyspommi, jonka haluat syödä!

Vegaaninen glögi-juustokakku

Tämä vegaaninen kakku näyttää, maistuu ja tuoksuu joululta. Tasapainoinen kokonaisuus syntyy yhdistämällä mausteiset piparkakut ja glögin raikkaaseen ja kuohkeaan kauratäytteeseen.

Vegaaninen punajuuricarpaccio Ilo Cashew Bluen kanssa

Näyttävä mutta mutta vaivaton kauden alkupala on täydellisen virkistävä, sopivan makea ja ihanan suolainen.

Vegaaninen ja maidoton tomaattirisotto

Tomaattirisotto maistuu lapsille ja aikuisille, ja toimii arkena nopeuden vuoksi ja juhlassa herkullisen makunsa ansiosta. Tämä ateria on helppo ja edullinen, muttei missään nimessä arkinen!

Avainsanat