Mausteinen mustapapukeitto

Kuivista aineista ja hyvin säilyvistä vihanneksista valmistuva herkullinen vegaaninen mustapapukeitto on loistava mökkiruoka.

Mausteinen mustapapukeitto on täydellinen kasvisruoka: herkullinen, täyttävä, ravitseva, helppo ja monelle maistuva. Tällä vegaanisella keitolla huijaat helposti myös lihan ystävän: ravitsevat, proteiinipitoiset pavut ja cashewlevite täyttävät suuremmankin nälän ja pureskeltavat kasvikset tuovat suutuntumaa.

Kuivista aineista ja hyvin säilyvistä vihanneksista valmistuva keitto on myös loistava mökkiruoka. Reseptiä voi hyvin tuunata kaapin aineksilla: säilöttyjen tomaattien sijaan käytä tomaattimurskaa, mausteiden tilalla currya, garam masalaa tai muuta sekoitusta ja bataattien sijaan perunoita, palsternakkaa tai porkkanaa. Esimerkiksi!

Näitä aineksia tarvitset

Neljälle nälkäiselle

  • Iso sipuli silputtuna
  • Peukalon kokoinen pala inkivääriä hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 400 g tölkki säilöttyjä kirsikkatomaatteja (esim. Mutti)
  • Vettä n. 8 dl
  • 2 prk mustapapuja (á 380 g)
  • Rypsiöljyä tai muuta neutraalia paistoöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • Pieni bataatti
  • Paprika

Viimeistelyyn

Viimeistele mausteinen mustapapukeitto raikkaalla limellä.

Tee näin

Lämmitä uuni 200 asteiseksi.

Pilko bataatti kuutioiksi ja paprika tasakokoisiksi lohkoiksi. Aseta palat leivinpaperille, pirskottele öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kasvikset uunin keskitasolla kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaan, noin 25 minuuttia.

Kuullota sipulia reilussa määrässä öljyä keskilämmöllä isossa kattilassa 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, inkivääri ja mausteet ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattipyre ja kuullota pari minuuttia.

Lisää kattilaan säilötyt tomaatit tai tomaattimurska. Täytä tölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Toista. Lisää valutetut ja huuhdellut mustapavut. Kiehauta ja peitä kannella.

Anna keiton porista miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Jos halut tasaisemman keiton, voit soseuttaa keittoa hieman sauvasekoittimella.

Asettele keittolautasille kauhallinen paahdettuja kasviksia ja kolme kauhallista keittoa. Viimeistele nokareella Ilo Cashewlevitettä, tuoreella korianterilla, limellä ja halutessasi chilillä.

Mustapapukeitto hurmaa myös sekasyöjät!

Katso myös nämä

Vegaaniset lämpimät leivät eli lämppärit

Ysäriklassikko hurmaa myös vegaanisena!

Maidoton ja vegaaninen sienisalaatti

Tämä maidoton sienisalaatti on oikeasti herkullinen! Suolaiset sienet saavat pehmeää potkua salottisipuleista ja sopivaa makeutta…

Näin rakennat vegaanisen juustolautasen eli herkkulautasen

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – nappaa tästä vinkit herkulliseen ja näyttävään vegaanin herkkulautaseen.

Vegaaninen voileipäkakku

Kevään ja kesän juhlakausi on edessä ja erilaiset erikoisruokavaliot saattavat tuottaa päänvaivaa juhlatarjottavia suunnitellessa.

Avainsanat