Kakkujen klassikko, herkullinen New York Cheesecake on ihana herkku juhlapöytään. Paistettava, vegaaninen New York Cheesecake ei kuitenkaan ole pikakakku: ensin kakku paistetaan uunissa ja sitten se saa vetäytyä vielä yön yli jääkaapissa. Kakku on vaivan väärti, sillä lopputulos on ihanan mehevä ja tuhti!
Vegaanisen kakun salaisuus on Ilo Cashewlevite Natural. Luomucashewpähkinöistä valmistettu levite on loistava maidoton ja vegaaninen vaihtoehto tuorejuustolle, sillä se on samettisen sileä ja rasvainen.
Näitä aineksia tarvitset
- 200 g vegaanisia keksejä
- 50 g margariinia sulatettuna
- 6 prk (á 150g) Ilo Cashewlevite Natural
- 1 rkl perunatärkkelystä
- 0,5 dl tomusokeria
- 0,5 dl ruokokidesokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kylmää kahvia
- Cashewpähkinöitä, marjoja, hedelmiä koristeluun
Tee näin
Murskaa keksit monitoimikoneella hienoksi ja sekoita sula margariini joukkoon. Peitä halk. 20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat margariinilla. Painele keksi-margariiniseos tiiviisti vuoan pohjalle.
Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella tai yleiskoneella sekaisin. Nostele täyte vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunissa 150 asteessa, alimmalla tasolla 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna vetäytyä vielä 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa huoneenlämpöiseksi ja nosta sen jälkeen kylmään. Irrota vuoka vasta, kun kakku on täysin kylmä, mielellään vasta seuraavana päivänä.
Koristele kakku paahdetuilla cashewpähkinöillä, tuoreilla marjoilla tai hedelmillä. Tarjoa kakku esimerkiksi marjakastikkeen tai vegaanisen suklaakastikkeen kanssa.