Kevään helppo vegaaninen parsapiirakka

Kevään helpossa kasvispiirakassa maistuvat ranskalaiset maut.

Suosittu parsapiirakkamme on helppo ja herkullinen! Tämän kasvispiirakan teet yhä uudelleen.

Näitä aineksia tarvitset

  • 2 purkkia Ilo Kauralevitettä tai Ilo Cashewlevitettä (á 150 g)
  • 0,5 dl kaurakermaa
  • 1 iso valkosipulin kynsi, viipaleina tai pilkottuna pieniksi paloiksi
  • 1 1/2 ruokalusikallista tuoretta timjamia tai rakuunaa täytteeseen ja vähän lisää koristeluun
  • 1/2 ruokalusikallista hienoksi raastettua sitruunan kuorta
  • 1/2 teelusikallista hienoa merisuolaa täytteseen ja vähän piirakan päälle
  • ripaus juuri jauhettua muskottia
  • valmis vegaaninen piirakkataikina (esim. Myllyn Paras Lehtitaikina)
  • nippu (noin 225 g) parsaa, josta on kovat päät katkaistu pois
  • neitsytoliiviöljyä
  • maustamiseen pippuria myllystä ja halutessasi chilihiutaleita

Tee näin

Lämmitä uuni 220 asteeseen.

Sekoita kulhossa puulastalla Ilo Kauralevite, kaurakerma, valkosipuli, timjami/ rakuuna, sitruunankuori, suola ja muskotti kunnes täyte on tasaista.

Jauhota leivinalusta ja kaulitse piirakkataikina suorakaiteen muotoiseksi, noin 30 x 25 cm mittaiseksi levyksi. Siirrä taikina leivinpaperin päälle vuokaan ja merkitse kevyesti terävällä veitsellä parin sentin reunat.

Levitä täyte piirakkalevyn päälle, jätä reunat vapaaksi. Asettele parsat täytteen päälle ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja suolaa.

Paista 25-30 minuuttia, kunnes reunat ovat turvonneet ja kullanruskeat.

Anna piirakan jäähtyä vähintään 15 minuuttia. Laita vielä rouhittua mustapippuria ja timjamia/rakuunaa piirakan päälle. Tarjoile ja nauti herkullisesta piirakasta!

Vegaaninen piirakka maistuu koko perheelle!

Katso myös nämä

Vegaaninen joulupöytä: jälkiruoat

Katso vinkkimme joulun herkullisiin vegaanisiin jälkiruokiin!

Vegaaninen joulupöytä: alkupalat

Katso vinkkimme vegaanisiin alkupaloihin.

Maidoton ja vegaaninen sienisalaatti

Tämä maidoton sienisalaatti on oikeasti herkullinen! Suolaiset sienet saavat pehmeää potkua salottisipuleista ja sopivaa makeutta…

Vegaaniset jalapenopoppersit

Vegaaniset friteeratut jalapenot ovat yllättävä napostelu- tai alkupala. Perinteinen texmex-herkku vie kielen mennessään!