Lasagne on perinteinen italialainen ruokalaji, joka valmistuu nyt helposti myös vegaanisena!
Perinteisen bechamel-kastikkeen sijaan käytimme Ilo Vuohenjuuston makuisia viipaleita tuomaan makua ja mehevyyttä tomaattikastikkeen ja lasagnelevyjen sekaan. Viipaleissa on sopivan mieto maku ja kermainen koostumus, mikä toimii lasagnessa erinomaisesti!
Lasagnen loppu säilyy hyvin jääkaapissa peitettynä noin 4 päivää. Kuumenna yksittäiset annokset varovasti uudelleen mikroaaltouunissa tai uunissa tarpeen mukaan. Tai pakasta lasagne annoksina myöhempää käyttöä varten – yleensä on helpompaa lämmittää yksittäinen annos kuin sulattaa iso pala lasagnea!
Näitä aineksia tarvitset
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli silputtuna
- 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 pieni kesäkurpitsa kuutioina
- 4 dl sieniä lohkottuna
- 800 g tomaattimurskaa tai valmista tomaattikastiketta
- Suolaa, pippuria ja kuivattua timjamia maustamiseen
- 18 lasagnelevyä
- 2 pakettia Ilo Vuohenjuuston makuisia viipaleita
Tee näin
Valmista tomaattikastike. Kuullota sipulit oliiviöljyssä suuressa kasarissa. Kaada mukaan kesäkurpitsa ja sienet ja paista kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja kuivatulla timjamilla. Lisää tomaattimurska ja kiehauta. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mahdollisesti mausteita.
Levitä oliiviöljyllä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle tomaattikastiketta ja 6 kappaletta Ilo Vuohenjuuston makuista viipaletta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan kunnes viimeiseksi kerroksekseksi jää vuohenjuuston makuiset viipaleet.
Paista lasagnea 180 asteessa n. 45 minuuttia. Anna vetäytyä 15 – 20 minuuttia ennen tarjoilua.