Näitä aineksia tarvitset
Kakku:
- 5 dl porkkanaraastetta
- 2,5 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 dl margariinia sulatettuna
- 1,5 dl vettä
- 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 0,5 dl perunajauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 tl soodaa
- 2 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
Kuorrute:
- 150 g margariinia
- 1 purkki (á 150 g) Ilo Kauralevitettä
- 3 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 luomusitruunan mehu ja kuori raastettuna halutessasi
- Manteli- tai pähkinärouhetta koristeluun
Tee näin:
Vuoraa kakkuvuoka kostutetulla leivinpaperilla. Sekoita kulhossa sokerit, jäähtynyt, sulatettu margariini ja vesi.
Sekoita kuivat aineet keskenään eri kulhossa ja lisää ne sokeri-rasvaseokseen. Lisää vielä raastettu porkkana.
Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä kokonaan.
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kuorrute kakun päälle lastalla. Koristele kakku.