Mausteinen mustapapukeitto

Kuivista aineista ja hyvin säilyvistä vihanneksista valmistuva herkullinen vegaaninen mustapapukeitto on loistava mökkiruoka.

Mausteinen mustapapukeitto on täydellinen kasvisruoka: herkullinen, täyttävä, ravitseva, helppo ja monelle maistuva. Tällä vegaanisella keitolla huijaat helposti myös lihan ystävän: ravitsevat, proteiinipitoiset pavut ja cashewlevite täyttävät suuremmankin nälän ja pureskeltavat kasvikset tuovat suutuntumaa.

Kuivista aineista ja hyvin säilyvistä vihanneksista valmistuva keitto on myös loistava mökkiruoka. Reseptiä voi hyvin tuunata kaapin aineksilla: säilöttyjen tomaattien sijaan käytä tomaattimurskaa, mausteiden tilalla currya, garam masalaa tai muuta sekoitusta ja bataattien sijaan perunoita, palsternakkaa tai porkkanaa. Esimerkiksi!

Näitä aineksia tarvitset

Neljälle nälkäiselle

  • Iso sipuli silputtuna
  • Peukalon kokoinen pala inkivääriä hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 400 g tölkki säilöttyjä kirsikkatomaatteja (esim. Mutti)
  • Vettä n. 8 dl
  • 2 prk mustapapuja (á 380 g)
  • Rypsiöljyä tai muuta neutraalia paistoöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • Pieni bataatti
  • Paprika

Viimeistelyyn

Viimeistele mausteinen mustapapukeitto raikkaalla limellä.

Tee näin

Lämmitä uuni 200 asteiseksi.

Pilko bataatti kuutioiksi ja paprika tasakokoisiksi lohkoiksi. Aseta palat leivinpaperille, pirskottele öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kasvikset uunin keskitasolla kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaan, noin 25 minuuttia.

Kuullota sipulia reilussa määrässä öljyä keskilämmöllä isossa kattilassa 5 minuuttia. Lisää valkosipuli, inkivääri ja mausteet ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattipyre ja kuullota pari minuuttia.

Lisää kattilaan säilötyt tomaatit tai tomaattimurska. Täytä tölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Toista. Lisää valutetut ja huuhdellut mustapavut. Kiehauta ja peitä kannella.

Anna keiton porista miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Jos halut tasaisemman keiton, voit soseuttaa keittoa hieman sauvasekoittimella.

Asettele keittolautasille kauhallinen paahdettuja kasviksia ja kolme kauhallista keittoa. Viimeistele nokareella Ilo Cashewlevitettä, tuoreella korianterilla, limellä ja halutessasi chilillä.

Mustapapukeitto hurmaa myös sekasyöjät!

Katso myös nämä

Gluteeniton ja vegaaninen porkkanakakku

Mehevä ja mausteinen porkkanakakku on todellinen klassikko. Ota talteen meidän luottoresepti, joka sopii vegaaneille, gluteenittomille ja maitoallergikoille.

Vegaaninen cacio e pepe eli cashew e pepe!

Nopea, helppo ja herkullinen. Tämä vegepasta jää vakioresepteihin!

Vegaaninen juustokakku kupissa eli Vuustokakku kupissa

Tämän vegaanisen juustokakun osat voi hyvin valmistaa etukäteen ja lusikoida kuppeihin tarjoiltaessa. Helppoa kuin mikä!

Vegaaniset grilled cheese -leivät

Valmista amerikkalaiset klassikkoleivät vegaanisesti tällä reseptillä.

Avainsanat