Tämä tomaattipiirakka tuo mieleen pitsan, mutta valmistuu vaivatta. Reilu kerros makeita ja mehukkaita kirsikkatomaatteja ja rapea ruispohja vievät kielen mennessään. Piirakkaa maustavat suolaiset oliivit ja tymäkän pippurinen vegaaninen mustapippurivuusto Ilo Cashew Blackie.
Herkullisuudestaan huolimatta vegaaninen tomaattipiiras on myös loistava kesäinen lounas. Kuitupitoinen ruispohja ja rasvainen cashewvuusto pitävät nälän poissa iltaan saakka.
Näitä aineksia tarvitset:
- Valmis ruispiirakkapohja (esim. Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina)
- 400 g kirsikkatomaatteja
- n. 25 kalamataoliivia tai 3 rkl tapenadea
- Rucolaa
- 1 kpl Ilo Cashew Blackie
Tee näin:
Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
Viipaloi oliivit ohuiksi siivuiksi. Leikkaa tomaatit kolmeen osaan. Silppua rucola.
Levitä taikina ohuelti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Pohjan tulee olla ohut, joten poista hieman taikinaa, jos pohja tuntuu paksulta.
Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Painele ohut kerros viipaloituja kalamataoliiveja pohjan päälle. Asettele tomaatit ja rucolasilppu oliivien päälle.
Leikkaa Ilo Cashew Blackie kuutioiksi ja painele palat tasaisesti tomaattien väliin.
Paista 30-40 minuuttia uunin alatasolla, kunnes pohja on rapea ja tomaatit tummuneita.