Vegaaninen raparperi-mansikkahyve

Raikas mansikka-raparperihyveessä valmistuu hetkessä ja maistuu kesältä.

Tämä vegaaninen, maidoton ja luontaisesti laktoositon raparperijälkiruoka on raikas, herkullinen ja helppo valmistaa. Nauti hyve välipalana tai tarjoile osana brunssia tai jälkiruokana. Raikas jälkiruoka saa varmasti kehuja!

Voit käyttää mansikoiden lisään myös muita tuoreita kotimaisia marjoja vadelmia tai mustikoita, tai muita kauden hedelmiä kuten nektariineja.

Näitä aineksia tarvitset

Kahteen reiluun jälkiruokaan

  • 1,5 dl tuoretta raparperia
  • 2 rkl ja 1-1,5 rkl sokeria
  • 1-1,5 rkl vettä
  • 1,5 dl viipaloituja tuoreita mansikoita
  • 1 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa
  • 75g Ilo Kauralevitettä (puoli purkkia)
  • Viimeistelyyn tuoreita mansikoita viipaleina

Tee näin:

Yhdistä pienessä kattilassa raparperi, 2 rkl sokeria ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen jatkuvasti. Vähennä lämpöä hauduta, ilman kantta noin 10 minuuttia. Siirrä seos pieneen kulhoon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Surauta mansikat ja jäljellä oleva sokeri tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää raparariseos ja sekoita.

Vaahdota kaurakerma. Sekoita kaurakermavaahto, kauralevite ja raparperimansikkaseos yhteen.

Lusikoi jälkiruoka kahteen jälkiruoka-astiaan.

Peitä astiat ja jäähdytä jääkaapissa.

Koristele lisämarjoilla haluttaessa!

Katso myös nämä

Avainsanat