Tämä gluteeniton, vegaaninen ja tietenkin maidoton ja luontaisesti laktoositon risotto on täynnä makeita ja suolaisia makuja. Mehukkaat tomaatit, karamellisoitu sipuli ja vegaanien suosikkimuru Ilo Vegaanin Pizzamuru luovat herkullisen yhdistelmän, joka maistuu lapsille ja aikuisille!
Voit tarjota risoton alku- tai pääruokana. Haarukoitava risotto on myös loistava ruoka illanistujaisiin, sillä voit tehdä kerralla ison satsin eikä vieraat tarvitse veistä ja alustaa risoton nauttimiseen.
Yksinkertaisessa ruoassa maistuu vain muutama ainesosa. Valitse siis laadukkaat ainekset, sillä mitä laadukkaammat ainekset ovat, sitä herkullisempi lopputulos on.
Voit lisätä ruokaan makusi mukaan kuivattua timjamia tai rosmariinia (kuullotetun sipulin joukkoon) ja tuoreita pikkutomaatteja koristeluun.
Näitä aineksia tarvitset
4:lle pääruoaksi
- 1-2 isoa valkosipulinkynttä
- 400 g laadukasta tomaattimurskaa tai säilöttyjä tomaatteja, kuten Mutti tomaattimurskaa tai Mutti kirsikkatomaatteja
- 8-9 dl kasvislientä
- 1 sipuli
- n. 7 rkl oliiviöljyä
- n. 3 rkl tomaattipyrettä
- 3 dl risottoriisiä
- 80 g Ilo Vegaanin Pizzamurua
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- Suolaa ja pippuria maustamiseen
- Viimeistelyyn basilikanlehtiä
Tee näin:
Lisää isoon kattilaan n. 2 rkl oliiviöljyä. Lisää kokonainen valkosipulinkynsi ja kuullota keskilämmöllä n 2 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kiehauta. Anna tomaattimurskan poreilla kannan alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja kiehauta. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat tasaisen kastikkeen, voit soseuttaa liemen sauvasekoittimella. Pidä seos lämpimänä matalalla lämmöllä.
Hienonna sipuli. Lisää kasariin 3 rkl oliiviöljyä, ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, hämmennä muutama minuutti ja lisää riisi. Jatka kuullottamista muutama minuutti.
Lisää risottoon tomaatti-kasvislientä desi kerrallaan ja hauduta, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Kypsennysaika on yhteensä noin 20 minuuttia. Riisi saa jäädä napakan kypsäksi!
Nouki valkosipulinkynnet pois ja sekoita Ilo Vegaanin Pizzamuru, 2 rkl oliiviöljyä ja etikka kypsän risoton joukkoon.
Koristele basilikalla. Tarjoile heti alku- tai pääruokana.