Grilled cheese -leivät ovat amerikkalainen klassikkolohturuoka. Perinteisesti grillattu juustovoileipä on valmistettu yhdestä tai useammasta juustolajista.
Grilled cheese -leivät valmistetaan tyypillisesti kuumentamalla juustoa leipäviipaleiden välillä öljyn tai rasvan kanssa paistinpannulla tai grillissä, kunnes leipä ruskenee ja juusto sulaa.
Grilled cheese -leivät eli suomeksi grillatut juustovoileivät valmistuvat nyt myös helposti vegaanisesti! Kookosmaitopohjainen Ilo Coconen sulaa kauniisti leipien väliin. Cocosen kookoksinen maku hälvelee lämmetessään, ja jäljelle jää ihanan kermainen ja sopivan suolainen, lämmin, valuva täyte.
Tarjoile rapeitten ja rasvaisten leipien pariksi makean mausteinen tomaattikeitto ja etikkaiset suolakurkut.
Näitä aineksia tarvitset
Kahteen puolikkaaseen
- 2 viipaletta maalais- tai paahtoleipää
- 2 rkl vegaanista majoneesia tai margariinia
- 1 rkl margariinia tai öljyä
- n. 6 höylättyä viipaletta Ilo Cocosta
- Tuoretta jauhettua mustapippuria
Tarjoiluun
- Tomaattikeittoa
- Suolakurkkuja
Tee näin:
Aseta leipä leikkuulaudalle ja levitä majoneesi tai margariini kunkin päälle. Tämä on avain kultaiseen, rapsakkaan lopputulokseen.
Lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Sulata pannulla nokare margariinia tai öljyä. Aseta pannulle leipäviipale levitepuoli alaspäin. Asettele Coconen leivän päälle ja mausta pippurilla. Asettele toinen leipäpala levitepuoli ylöspäin. Paista n. 4 minuuttia, tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä leipä ja lisää jäljellä oleva margariini pannulle. Paina leipää alas hellästi tasaisen ruskean lopputuloksen aikaansaamiseksi. Paista, kunnes toinen puoli on kullanruskea ja juusto on sulanut.
Nauti heti!