Tällä ohjella onnistut saamaan rapean lopputuloksen ilman rasvakeitintä. Jäähtyessään bataattiranskalaiset pehmenevät, joten tarjoa ne heti, kun ne ovat valmiita.
Valitse maissitärkkelys gluteenittomiin ranskalaisiin. Jos sinulla ei ole maissitärkkelystä, korppujauhot käy yhtä hyvin.
Näitä aineksia tarvitset
Pellilliseen ranskalaisia
- 2 -3 pitkulaista bataattia
- loraus öljyä (ei liikaa!)
- suolaa myllystä
- 1 tl (savu)paprikajauhetta
- 3 tl sipulijauhetta
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl sokeria
- 3 rkl maissitärkkelystä (gluteeniton vaihtoehto) tai korppujauhoja
Näin onnistut saamaan ranskalaisista mahdollisimman rapeat ilman rasvakeitintä:
Valitse pitkulaiset bataatit
Pitkät, suipot bataatit ovat helpompia leikata, ja niissä on enemmän kuorta paksumpiin bataatteihin verrattuna.
Älä kuori bataatteja
Pese bataatit huolellisesti harjalla ja viillä huonon näköiset kohdat pois veitsellä. Älä kuori bataatteja: kuori rapeutuu ihanasti paahtuessaan.
Samankokoiset bataatit kypsyvät samaan aikaan
Leikkaa bataatit mahdollisimman tasakokoisiksi suikaleiksi, jotta ne kypsyisivät samanaikaisesti.
Kuivaa bataatit!
Ennen mausteiden lisäämistä, kuivaa bataatit pikaisesti talouspaperilla. Kuivaaminen poistaa turhan nesteen.
Maissitärkkelys ja sokeri muodostavat rapean, tumman pinnan
Sekoita mausteet ja maissitärkkelys tai korppujauho kulhossa sekaisin ja lisää bataattiranskalaiset. Lisää öljy. Sekoita niin, että mausteet tarttuvat ranskisten pintaan.
Paista ranskikset erillään toisista kuumassa uunissa
Kaada ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle. Erottele toisistaan niin, ettei palat osu toisiinsa.
Paista tarpeeksi kuumassa uunissa: vähintään 220 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Kääntele ranskalaisia paistamisen puolivälissä. Tarkkaile kypsymistä, uuneissa on eroja!
Tarjoa ranskalaiset heti hummuksen kanssa.