Tämän sitruunakakun valmistus on helppoa: et tarvitse sähkövatkainta, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Mehevä maustekakku säilyy myös hyvin, joten sen voi leipoa hyvissä ajoin valmiiksi, vaikka pakkaseen ilman kuorrutetta.
Näitä aineksia tarvitset:
Kakku:
- 200 g leivontamargariinia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1/2 tl kardemummaa
- 2 dl vaaleaa siirappia
- 1 prk (á 150g) Ilo Kauralevitettä tai Ilo Cashewlevitettä
- 1 dl kylmää vettä
Kuorrute:
- 150 g margariinia
- 1 prk (á 150g) Ilo Kauralevitettä
- 3 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl luomusitruunan kuorta
- 1-2 rkl luomusitruunan mehua
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Voitele rengasvuoka tai leipävuoka. Sulata rasva ja anna jäähtyä sen aikaa, kun sekoitat kuivat aineet yhteen. Lisää siirappi, kauralevite, sitruunamehu, vesi ja rasva. Sekoita ainekset sekaisin, mutta älä liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunnin ajan. Jos kakun pintaa uhkaa tummua, voit peittää sen loppupaiston ajaksi leivinpaperilla.
Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassaan ja kumoa sitten ritilälle.
Sekoita kuorruteen aineet keskenään ja levitä kuorrute kakun päälle lastalla.