Suosittu parsapiirakkamme on helppo ja herkullinen! Tämän kasvispiirakan teet yhä uudelleen.
Näitä aineksia tarvitset
- 2 purkkia Ilo Kauralevitettä tai Ilo Cashewlevitettä (á 150 g)
- 0,5 dl kaurakermaa
- 1 iso valkosipulin kynsi, viipaleina tai pilkottuna pieniksi paloiksi
- 1 1/2 ruokalusikallista tuoretta timjamia tai rakuunaa täytteeseen ja vähän lisää koristeluun
- 1/2 ruokalusikallista hienoksi raastettua sitruunan kuorta
- 1/2 teelusikallista hienoa merisuolaa täytteseen ja vähän piirakan päälle
- ripaus juuri jauhettua muskottia
- valmis vegaaninen piirakkataikina (esim. Myllyn Paras Lehtitaikina)
- nippu (noin 225 g) parsaa, josta on kovat päät katkaistu pois
- neitsytoliiviöljyä
- maustamiseen pippuria myllystä ja halutessasi chilihiutaleita
Tee näin
Lämmitä uuni 220 asteeseen.
Sekoita kulhossa puulastalla Ilo Kauralevite, kaurakerma, valkosipuli, timjami/ rakuuna, sitruunankuori, suola ja muskotti kunnes täyte on tasaista.
Jauhota leivinalusta ja kaulitse piirakkataikina suorakaiteen muotoiseksi, noin 30 x 25 cm mittaiseksi levyksi. Siirrä taikina leivinpaperin päälle vuokaan ja merkitse kevyesti terävällä veitsellä parin sentin reunat.
Levitä täyte piirakkalevyn päälle, jätä reunat vapaaksi. Asettele parsat täytteen päälle ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja suolaa.
Paista 25-30 minuuttia, kunnes reunat ovat turvonneet ja kullanruskeat.
Anna piirakan jäähtyä vähintään 15 minuuttia. Laita vielä rouhittua mustapippuria ja timjamia/rakuunaa piirakan päälle. Tarjoile ja nauti herkullisesta piirakasta!