Mustapapupaistos ja cashew crema

Mausteinen mustapapupuvuoka ja lempeän kirpeä meksikolainen crema maistuvat tortillojen välissä tai sipsien dippinä. Nerokkaan yksinkertaiset reseptit hurmaavat vaativimmankin kotikokin!

Tacot ja tortillat ovat takuuvarma koko perheen illallissuosikki ja myös hitti ystäväporukoiden kesken. Seuraavalla kerralla kokeile ihanan mausteista mustapapupaistosta ja lempeän kirpeää meksikolaista cremaa.

Mustapapupaistoksemme on ihana mausteinen paistos, jossa maistuvat valkosipuli, karamellisoitu tomaattipyre, savustettu paprika ja juustokumina. Lopputulos on mitä toivot todella hyvältä chililtä tai muhennokselta, mutta vie paljon vähemmän aikaa. Tarjoile paistos tortillojen ja sipsien kanssa kuten me, tai riisin taikka paistetun perunan kanssa.

Perinteinen meksikolainen crema on sakeutettu kerma, jota käytetään maustamaan meksikolaisia keittoja, tacoja, tortilloja, burritoja, enchilladoja ja kaikkea, joka tarvitsee ripauden rikkautta. Se on kermainen, makea ja hieman kirpeä. Meksikolaista cremaa voi käyttää sekä suolaisten että makeiden ruokien raikastajana. Me veganisoimme perinteisen meksikolaisen creman Ilo Cashewlevite Naturalilla, ja uskallamme väittää, että se maistuu myös sekasyöjille!

Näitä aineksia tarvitset

4–6 henkilölle

Mustapapupaistos:

  • 2 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
  • 1 pieni sipuli, hienonnettu
  • 5 valkosipulinkynsiä, kuorittu ja viipaloitu
  • ½ dl tomaattipyrettä
  • 1 ½ tl savustettua paprikaa
  • Ripaus chilihiutaleita
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 tölkkiä mustia papuja, valutettu ja huuhdeltu
  • 120 ml vettä
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • ½ pussi Ilo Vegaanin Pizzamurua

Cashew Crema:

Tarjoiluun:

  • Tortillalevyjä
  • Tortillasipsejä
  • Pieni sipuli hienonnettuna
  • Tuoretta korianteria
Meksikolaisessa cashew cremassa maistuu lime.
Ilo Vegaanin Pizzamuru sulaa kauniisti mustapapuvuoan päälle.

Tee näin:

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuumenna oliiviöljy keskilämmöllä ja paista hienonnettu sipuli, kunnes se on kultaista ja läpikuultavaa, noin minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja paista noin 30 sekuntia. Lisää tomaattipyree, paprika, chilihiutaleet ja juustokumina ja paista 30 sekuntia. Vähennä lämpöä tarvittaessa estääksesi valkosipulin palamisen. Lisää pavut, vesi ja runsas ripaus suolaa ja pippuria ja sekoita. Siirrä papuseos keskikokoiselle uunivuoalle ja kuorruta paistos Ilo Vegaanin Pizzamurulla. Pane paistos uuniin 10-15 minuutiksi tai kunnes pizzamuru on sulanut. Jos pizzamuru ei ole sulanut tai ruskistunut, käytä uunin grillivastusta 1-2 minuutin ajan.

Kun mustapapupaistos on uunissa, tee cashew crema. Sekoita puolikkaan limen mehu Ilo Cashewlevitteen kanssa ja lisää ripaus limenkuoresta. Viimeistele lopulla limenkuorella.

Tarjoa papupaistos heti lämpimien tortillojen, tortillasipsien, hienonnetun sipun, cashew creman ja tuoreen korianterin kanssa.

Mustapapupaistos maistuu tortillojen välissä.

Katso myös

Vegaaninen kantarellipitsa timjamilla ja Ilo Cashewlevitteellä

Tätä vegaanista Pizza Biancaa maustavat kanttarellit, kermainen cashewlevite ja timjami. Nam!

Vegaaninen Pizza Margherita

Tällä ohjeella onnistut tekemään ravintolatasoisen, kuohkean vegaanisen margaritapitsan, joka ei maistu hiivalta.

Vesimelonisalaatti mintulla ja Ilo Cashew Valkohomeella

Raikas melonisalaatti viilentää kuuman kesäpäivän ja on kaunis lisä lounas- ja brunssipöytään.

Parhaat vegaaniset lisukkeet ja kastikkeet grilliruoalle

Raikkaat lisukekastikkeet ja -tahnat kruunaavat grilliaterian. Nappaa herkulliset reseptimme wasabi-cashewkastikkeeseen, vegaaniseen Nuoc Cham -kastikkeeseen ja…