Kevään helppo vegaaninen parsapiirakka

Kevään helpossa kasvispiirakassa maistuvat ranskalaiset maut.

Suosittu parsapiirakkamme on helppo ja herkullinen! Tämän kasvispiirakan teet yhä uudelleen.

Näitä aineksia tarvitset

  • 2 purkkia Ilo Kauralevitettä tai Ilo Cashewlevitettä (á 150 g)
  • 0,5 dl kaurakermaa
  • 1 iso valkosipulin kynsi, viipaleina tai pilkottuna pieniksi paloiksi
  • 1 1/2 ruokalusikallista tuoretta timjamia tai rakuunaa täytteeseen ja vähän lisää koristeluun
  • 1/2 ruokalusikallista hienoksi raastettua sitruunan kuorta
  • 1/2 teelusikallista hienoa merisuolaa täytteseen ja vähän piirakan päälle
  • ripaus juuri jauhettua muskottia
  • valmis vegaaninen piirakkataikina (esim. Myllyn Paras Lehtitaikina)
  • nippu (noin 225 g) parsaa, josta on kovat päät katkaistu pois
  • neitsytoliiviöljyä
  • maustamiseen pippuria myllystä ja halutessasi chilihiutaleita

Tee näin

Lämmitä uuni 220 asteeseen.

Sekoita kulhossa puulastalla Ilo Kauralevite, kaurakerma, valkosipuli, timjami/ rakuuna, sitruunankuori, suola ja muskotti kunnes täyte on tasaista.

Jauhota leivinalusta ja kaulitse piirakkataikina suorakaiteen muotoiseksi, noin 30 x 25 cm mittaiseksi levyksi. Siirrä taikina leivinpaperin päälle vuokaan ja merkitse kevyesti terävällä veitsellä parin sentin reunat.

Levitä täyte piirakkalevyn päälle, jätä reunat vapaaksi. Asettele parsat täytteen päälle ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja suolaa.

Paista 25-30 minuuttia, kunnes reunat ovat turvonneet ja kullanruskeat.

Anna piirakan jäähtyä vähintään 15 minuuttia. Laita vielä rouhittua mustapippuria ja timjamia/rakuunaa piirakan päälle. Tarjoile ja nauti herkullisesta piirakasta!

Vegaaninen piirakka maistuu koko perheelle!

Katso myös nämä

Ilo Cashew Black Pepper World Plant-Based Awards -finaaliin

Ilo Cashew Black Pepper valittiin finaaliin kansainvälisessä World Plant Based Awards -kilpailussa.

Vegaaninen kantarellipitsa timjamilla ja Ilo Cashewlevitteellä

Tätä vegaanista Pizza Biancaa maustavat kanttarellit, kermainen cashewlevite ja timjami. Nam!

Vegaaninen Pizza Margherita

Tällä ohjeella onnistut tekemään ravintolatasoisen, kuohkean vegaanisen margaritapitsan, joka ei maistu hiivalta.

Vesimelonisalaatti mintulla ja Ilo Cashew Valkohomeella

Raikas melonisalaatti viilentää kuuman kesäpäivän ja on kaunis lisä lounas- ja brunssipöytään.