Hummus ja rapeat bataattiranskalaiset

Rapeat bataattiranskalaiset onnistuvat kotiuunissakin, kunhan muistaa huomioida valmistuksessa muutaman seikan. Katso vinkkimme maksimaalisen rapeuden saavuttamiseksi!

Tällä ohjella onnistut saamaan rapean lopputuloksen ilman rasvakeitintä. Jäähtyessään bataattiranskalaiset pehmenevät, joten tarjoa ne heti, kun ne ovat valmiita.

Valitse maissitärkkelys gluteenittomiin ranskalaisiin. Jos sinulla ei ole maissitärkkelystä, korppujauhot käy yhtä hyvin.

Näitä aineksia tarvitset

Pellilliseen ranskalaisia

  • 2 -3 pitkulaista bataattia
  • loraus öljyä (ei liikaa!)
  • suolaa myllystä
  • 1 tl (savu)paprikajauhetta
  • 3 tl sipulijauhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelystä (gluteeniton vaihtoehto) tai korppujauhoja
Valitse pitkulaiset bataatit, niin saat paljon rapeaa kuorta ranskalaisiin.

Näin onnistut saamaan ranskalaisista mahdollisimman rapeat ilman rasvakeitintä:

Valitse pitkulaiset bataatit

Pitkät, suipot bataatit ovat helpompia leikata, ja niissä on enemmän kuorta paksumpiin bataatteihin verrattuna.

Älä kuori bataatteja

Pese bataatit huolellisesti harjalla ja viillä huonon näköiset kohdat pois veitsellä. Älä kuori bataatteja: kuori rapeutuu ihanasti paahtuessaan.

Samankokoiset bataatit kypsyvät samaan aikaan

Leikkaa bataatit mahdollisimman tasakokoisiksi suikaleiksi, jotta ne kypsyisivät samanaikaisesti.

Kuivaa bataatit!

Ennen mausteiden lisäämistä, kuivaa bataatit pikaisesti talouspaperilla. Kuivaaminen poistaa turhan nesteen.

Maissitärkkelys ja sokeri muodostavat rapean, tumman pinnan

Sekoita mausteet ja maissitärkkelys tai korppujauho kulhossa sekaisin ja lisää bataattiranskalaiset. Lisää öljy. Sekoita niin, että mausteet tarttuvat ranskisten pintaan.

Paista ranskikset erillään toisista kuumassa uunissa

Kaada ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle. Erottele toisistaan niin, ettei palat osu toisiinsa.

Paista tarpeeksi kuumassa uunissa: vähintään 220 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Kääntele ranskalaisia paistamisen puolivälissä.  Tarkkaile kypsymistä, uuneissa on eroja!

Tarjoa ranskalaiset heti hummuksen kanssa.

Kuohkea Ilo Hummus Original on ihanaa rapeitten bataattiranskalaisten kanssa!

Katso myös

Vegaaniset jalapenopoppersit

Vegaaniset friteeratut jalapenot ovat yllättävä napostelu- tai alkupala. Perinteinen texmex-herkku vie kielen mennessään!

Vegaaninen kantarellipitsa timjamilla ja Ilo Cashewlevitteellä

Tätä vegaanista Pizza Biancaa maustavat kanttarellit, kermainen cashewlevite ja timjami. Nam!

Vegaaninen Pizza Margherita

Tällä ohjeella onnistut tekemään ravintolatasoisen, kuohkean vegaanisen margaritapitsan, joka ei maistu hiivalta.

Vesimelonisalaatti mintulla ja Ilo Cashew Valkohomeella

Raikas melonisalaatti viilentää kuuman kesäpäivän ja on kaunis lisä lounas- ja brunssipöytään.

Avainsanat