Vegaaniset jalapenopoppersit

Vegaaniset friteeratut jalapenot ovat yllättävä napostelu- tai alkupala. Perinteinen texmex-herkku vie kielen mennessään!

Jalapenopoppersit eli friteeratut jalapenot vegetäytteellä ovat suosittu alkupala texmex-ravintoloissa ja hyvästä syystä! Ne ovat rapeita, tulisia ja tuhteja. Kermainen, aidolla valkosipulilla maustettu Ilo Cashewlevite Valkosipuli ja hyvin sulava Ilo Vegaanin Pizzamuru toimivat loistavasti veganisoiduissa jalapenopopperseissa. Valmistat herkulliset poppersit kotona vain muutamasta raaka-aineesta.

Nauti jalapenot sellaisenaan tai tarjoile sipsien, salsan ja guacamolen kanssa. Nämä napostelupalat ovat vegaanisia, mutta maistuvat varmasti myös sekaaneille!

Valmistat herkulliset poppersit kotona vain muutamasta raaka-aineesta.
Kermainen, aidolla valkosipulilla maustettu Ilo Cashewlevite Valkosipuli ja hyvin sulava Ilo Vegaanin Pizzamuru toimivat loistavasti veganisoiduissa jalapenopopperseissa.

Näitä aineksia tarvitset

10–12 täytettyä jalapenoa, n. 4 hengelle alkupalaksi

Leivittämiseen

  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 2 dl panko- tai korppujauhoja
  • 2 dl kaurajuomaa
  • 3-4 dl neutraalia paistoöljyä paistamiseen
T-kirjaimen muotoinen viilto pitää jalapenot kasassa.
Täytä jalapenot cashewlevite-pizzamuruseoksella.
Kuorruta jalapenot pankojauho-kaurajuoma-vehnäjauhoseoksella kaikkialta.

Tee näin

Leikkaa jalapenoihin pituussuunnassa T-kirjaimen muotoinen viilto niin, että jalapeno pysyy kannasta kiinni. Poista siemenet lusikalla.

Sekoita Ilo Cashewlevite ja Ilo Vegaanin Pizzamuru kulhossa. Täytä jalapenot seoksella.

Laita kaurajuoma, vehnäjauhot ja pankojauhot kulhoihin. Kasta täytetyt jalapenot ensin vehnäjauhoihin, sitten kaurajuomaan ja lopuksi pankojauhoihin. Anna jalapenojen kuivua noin 10 minuuttia ja toista tarvittaessa niin, että jalapenot ovat hyvin päällystettyjä kuorrutteella.

Kuumenna öljy paistinpannulla 180 asteeseen. Paista kuorrutettuja jalapenoja 2-3 minuuttia kunnes ne ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Siirrä jalapenot talouspaperin päälle tai asettele ne ritilälle.

Nauti jalapenot höyryävän kuumana!

Jalapenopoppers on perinteinen texmex-herkku, joka katoaa parempiin suihin hetkessä!

Katso myös nämä

Vegaaninen joulupöytä: jälkiruoat

Katso vinkkimme joulun herkullisiin vegaanisiin jälkiruokiin!

Vegaaninen joulupöytä: alkupalat

Katso vinkkimme vegaanisiin alkupaloihin.

Maidoton ja vegaaninen sienisalaatti

Tämä maidoton sienisalaatti on oikeasti herkullinen! Suolaiset sienet saavat pehmeää potkua salottisipuleista ja sopivaa makeutta…

Vegaaniset jalapenopoppersit

Vegaaniset friteeratut jalapenot ovat yllättävä napostelu- tai alkupala. Perinteinen texmex-herkku vie kielen mennessään!

Avainsanat