Jalapenopoppersit eli friteeratut jalapenot vegetäytteellä ovat suosittu alkupala texmex-ravintoloissa ja hyvästä syystä! Ne ovat rapeita, tulisia ja tuhteja. Kermainen, aidolla valkosipulilla maustettu Ilo Cashewlevite Valkosipuli ja hyvin sulava Ilo Vegaanin Pizzamuru toimivat loistavasti veganisoiduissa jalapenopopperseissa. Valmistat herkulliset poppersit kotona vain muutamasta raaka-aineesta.
Nauti jalapenot sellaisenaan tai tarjoile sipsien, salsan ja guacamolen kanssa. Nämä napostelupalat ovat vegaanisia, mutta maistuvat varmasti myös sekaaneille!
Näitä aineksia tarvitset
10–12 täytettyä jalapenoa, n. 4 hengelle alkupalaksi
- 10–12 tuoretta vihreää jalapenoa
- 150 g Ilo Cashewlevite Valkosipulia (1 purkki)
- 50 g Ilo Vegaanin Pizzamurua
Leivittämiseen
- 2 dl vehnäjauhoa
- 2 dl panko- tai korppujauhoja
- 2 dl kaurajuomaa
- 3-4 dl neutraalia paistoöljyä paistamiseen
Tee näin
Leikkaa jalapenoihin pituussuunnassa T-kirjaimen muotoinen viilto niin, että jalapeno pysyy kannasta kiinni. Poista siemenet lusikalla.
Sekoita Ilo Cashewlevite ja Ilo Vegaanin Pizzamuru kulhossa. Täytä jalapenot seoksella.
Laita kaurajuoma, vehnäjauhot ja pankojauhot kulhoihin. Kasta täytetyt jalapenot ensin vehnäjauhoihin, sitten kaurajuomaan ja lopuksi pankojauhoihin. Anna jalapenojen kuivua noin 10 minuuttia ja toista tarvittaessa niin, että jalapenot ovat hyvin päällystettyjä kuorrutteella.
Kuumenna öljy paistinpannulla 180 asteeseen. Paista kuorrutettuja jalapenoja 2-3 minuuttia kunnes ne ovat muuttuneet kullanruskeiksi. Siirrä jalapenot talouspaperin päälle tai asettele ne ritilälle.
Nauti jalapenot höyryävän kuumana!