Juustokakku vegaanisesti eli vuustokakku

Juustokakku on jälkiruokien ja kahvipöytien klassikko! Ota talteen meidän vegaaninen luottoresepti, jota voi tuunata loputtomiin tilanteen ja vuodenajan mukaan.

Ilo Kauralevite on erityisesti leipomiseen ja ruoanlaittoon kehitetty vegaaninen vastine tuorejuustolle. Myös kondiittorien suosikkituotteesta syntyy raikas ja kuohkea täyte vegaaniseen juustokakkuun.

Näitä aineksia tarvitset

  • 300 g keksejä
  • 75 g margariinia
  • 2 prk (à 2 dl) vispautuvaa kauravalmistetta
  • 2 prk (à 150 g) Ilo Kauralevitettä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl tomusokeria
  • 2 dl vettä tai mehua
  • 2 pss (à 16 g) vege-geeliä

Kiille

  • 2 dl mehua
  • 1 dl hyytelösokeria

Marjakastike

  • 250 g marjoja
  • 2 dl tomusokeria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 dl kiehuvaa vettä

Tee näin:

Vaahdota kauravalmiste vaahdoksi. Mausta sokereilla. Notkista kauralevite sekoittamalla sitä ja lisää vaahdon sekaan sähkövatkaimella. Mittaa vesi tai mehu kattilaan ja lisää Vegegel-pussit. Kuumenna koko ajan huolellisesti sekoittaen kiehuvaksi ja jatka kuumentamista vielä noin 2 minuuttia, kunnes seos kirkastuu ja paksunee. Sekoita seos vatkaimella heti kuumana kauravaahtoon. Toimi vikkelästi, sillä seos hyytyy nopeasti. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.

Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille tai marjakastike.

Kiilteen valmistaminen:

Kuumenna mehu kiehuvaksi kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehahtaa, kunnes seos on kirkasta. Anna kiilteen jäähtyä kattilassa välillä sekoitellen, kunnes se alkaa paksuuntua. Kaada kiille kakun päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä noin tunniksi.

Marjakastikkeen valmistaminen:

Soseuta marjat, lisää tomusokeri ja sitruunamehu ja vesi. Lisää vettä ja tomusokeria, jos haluat ohuemman kastikkeen.

Jos haluat sileän kastikkeen, painele kastike siivilän läpi.

Tarjoa kastike kakun kanssa.