Näitä aineksia tarvitset
- 3 ruokalusikallista oliiviöljyä ja lisää leivontaastiaan
- 3 rkl tavallista jauhoa
- 375ml kaurakerma
- 1 1/2 tl merisuolaa, lisää tarvittaessa
- Hyppynen vasta raastettua muskottipähkinää
- Mustapippuria
- 900 g parsakaalia leikattu pieniksi nupuiksi
- 100 g Ilo Vegaanin Pizzamurua
- 50 g korppujauhoa
Tee näin:
Lämmitä uuni 230 asteeseen.
1) Valmista valkokastike. Lisää oliiviöljy kattilaan keskilämmöllä. Lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi n. 1 minuutin ajan. Lisää kaurakerma, 1 1/2 tl suolaa ja muskottipähkinää ja anna kiehua sekoittaen samalla vispilällä. Laske lämpöä ja hauduta satunnaisesti sekoittaen, kunnes valkoinen kastike on sakeutunut, noin 10 minuuttia. Mausta pippurilla ja poista lämmöltä.
2) Keitä vesi kiehuvaksi suuressa kattilassa ja aseta välikkö yllä. Pane parsakaali välikköön ja mausta suolalla. Peitä kattila, kunnes parsakaalit ovat pehmenneet, mutta vielä napakoita, noin 5 minuuttia.
3) Laita parsakaali uunivuokaan, ripottele puolet Ilo pizzamurusta ja kaada valkoinen kastike päälle. Ripottele päälle loppu Ilo Vegaanin Pizzamuru.
4) Kypsennä korppujauhoja pannulla oliiviöljyssä sekoittaen, kunnes se on vaalean ruskea. Peitä gratiini ruskistuneilla korppujauholla. Paista gratiini, kunnes se on vaalean ruskea ja kupliva, noin 20 minuuttia.
Anna ruuan vetäytyä 5-10 minuuttia ja tarjoile!