Vegaaninen joulupöytä: alkupalat

Katso vinkkimme vegaanisiin alkupaloihin.

Uusia makuja ja perinneruokia uudella tavalla

Tänä vuonna jouluruoissa maistuvat uudet maut ja perinneruoat uudella tavalla.

Usein joulupöydän kattaukseen toivotaan uusia kasvis- ja kalaruokia sekä terveellisempiä ja etenkin vegaanisia vaihtoehtoja perinteisille jouluruoille.

Katso vinkkimme 2020 joulun vegaanisiin alkupaloihin!

Helpot sormisyötävät alkuun

Ennen ruokapöytään siirtymistä on kiva nauttia pieniä sormin syötäviä alkupaloja glögin tai muun alkujuoman kanssa. Sormipalat herättävät nälän mutta eivät täytä vatsaa.

Valmiiksi mietitty makupari ilahduttaa syöjää

Tarvitset vain muutaman esille pantavan ruoan, jos mietit ihanat, toisiinsa sopivat makuparit valmiiksi.

Vegaaninen, mustapippurilla päällystetty Ilo Cashew Black Pepper sopii loistavasti punaisen peston parina patongin päällä.

Klassinen välimeren herkku hummus tuo makuja maailmalta suomalaiseen jouluun. Kokeile uudistettua, entistä kuohkeampaa tuorehummus Ilo Hummus Aurinkokuivattu Tomaattia.

Pippurinen Ilo Cashew Black Pepper maistuu patongin päällä.
Tuhteja jouluruokia ennen on kiva herätellä ruokahalua raikkailla kasviksilla ja hummuksella. Kuvassa Ilo Hummus Aurinkokuivattu Tomaatti.

Veganisoidut klassikot yllättävät koko porukan

Graavilohi vegaanisesti eli mausteinen porkkala

  • 5 paksua porkkanaa
  • 1 kg karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl nestesavua
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • Roseepippuria
  • Tuoretta tilliä

Levitä uunivuoan pohjalle kerros suolaa ja aseta pestyt porkkanat sen päälle. Lisää loput suolasta porkkanoiden päälle niin, että porkkanat peittyvät kokonaan suolalla. Kypsennä porkkanoita 175-asteisessa uunissa noin 1,5 h. Irrota porkkanat suolakuoresta ja anna niiden jäähtyä hieman.

Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin siivuiksi juustohöylällä.

Sekoita öljy, nestesavu ja valkoviinietikka, roseepippurit ja tilli. Sekoita marinadi porkkanasiivujen joukkoon. Anna porkkalan maustua 1-2 vuorokautta jääkaapissa.

Nauti porkkala saaristolaisleivän tai blinien kanssa.

Porkkalaa, Ilo Cashewlevite Naturalia, punasipulia ja kapriksia.

Maidoton sienisalaatti

Suolaiset sienet saavat pehmeää potkua salottisipuleista ja sopivaa makeutta Ilo Cashewlevitteestä. Tämä sienisalaatti on helppo valmistaa, sillä kuohkea Ilo Cashewlevite Natural sopii salaattiin sellaisenaan ilman vatkausta.

  • 3 dl suolasieniä hienonnettuna
  • 150 g Ilo Cashewlevitettä
  • 2-3 pientä salottisipulia hienonnettuna
  • Mustapippuria myllystä
  • Persiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna

Liota suolasienet huolellisesti kylmässä vedessä, vettä välillä vaihtaen. Sekoita hienonnetut sienet ja sipulit. Lisää Ilo Cashewlevite ja sekoita hyvin. Mausta sienisalaatti mustapippurilla ja halutessasi hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla. Anna sienisalaatin maustua ja vetäytyä viileässä ennen tarjoamista.

Tarjoa sienisalaatti blinien tai saaristolaisleivän kanssa.

2020-luvun maidoton sienisalaatti maistuu koko perheelle!

Iloista joulua! ☀️ 

Avainsanat