Vegaaninen voileipäkakku

Kevään ja kesän juhlakausi on edessä ja erilaiset erikoisruokavaliot saattavat tuottaa päänvaivaa juhlatarjottavia suunnitellessa.

Tämä helppo ja mehevän maukas voileipäkakku on juhlava tarjottava niin valmistujais- kuin rippijuhlissakin.

Resepti sopii gluteenittomaan ruokavalioon ja koska kakku on vegaaninen, voivat maito- ja kananmuna-allergisetkin herkutella huoletta.

Ajoita voileipäkakun täyttö edelliseen päivään, jotta kosteus ja maku ehtivät tasaantua. Näin kiireiseen juhlapäivään jää vain kakun kuorrutus ja koristelu. Kakusta riittää noin 10 hengelle

Ainesosat

500 g gluteenitonta vaalea leipää (viipaloitua)

Täytteeseen:

  • 250 g raaste- tai kasvissalaattia
  • 2-4 rkl sinappista kurkkusalaattia
  • pätkä purjoa
  • ½ paprika
  • 2 prk kauralevitettä
  • 1 prk ILO Hummusta aurinkokuivattu tomaatti
  • suolaa, mustapippuria
  • (vegaanista savustettua kasvisleikkelettä kuutioituna)

Kostutukseen:

  • n. ½ l kasvislientä tai vichyvettä

Kuorrutteeseen ja koristeluun:

Ohje

Hienonna purjo ja paprika pieneksi kuutioksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Leikkaa leipäviipaleista tarvittaessa kovat reunat pois. Kasaa voileipäkakku kelmutettun vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle.

Laita kolme leipäviipaletta ensimmäiseksi kerrokseksi. Kostuta kasvisliemellä vai vichyvedellä kevyesti. Levitä täytekerros.

Jatka näin, viimeiseksi jää kostutettu leipäkerros.

Peitä kakku kelmulla ja anna makujen ja kosteuden tasaantua kylmässä mielellään yö yli.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä lastalla voileipäkakun päälle.

Koristele kakku vähän ennen tarjoilua, etteivät koristeet nuukahda.

Lisää kuva voileipäkakustasi Instagramiin, tägää meidät @ilo.fi ja kerro mielipiteesi reseptistä!