Vegaaninen glögi-juustokakku

Tämä vegaaninen kakku näyttää, maistuu ja tuoksuu joululta. Tasapainoinen kokonaisuus syntyy yhdistämällä mausteiset piparkakut ja glögin raikkaaseen ja kuohkeaan kauratäytteeseen.

Tämä vegaaninen kakku näyttää, maistuu ja tuoksuu joululta. Tasapainoinen kokonaisuus syntyy yhdistämällä mausteiset piparkakut ja glögin raikkaaseen ja kuohkeaan kauratäytteeseen. Koristele sinun kattaukseesi sopivaksi esimerkiksi kirpeillä puolukoilla, piparkakuilla, kuusen oksilla tai jouluisilla mausteilla.

  • 300 g piparkakkuja
  • 75 g margariinia

  • 2 prk (à 2 dl) vispautuvaa kauravalmistetta
  • 2 prk (à 150 g) Ilo Kauralevitettä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl tomusokeria
  • 2 dl glögiä
  • 2 pss (à 16 g) vege-geeliä
  • 2 dl glögiä
  • 1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sulata margariini. Sekoita margariini keksimuruihin. Vuoraa Ø24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele seos tiukasti vuoan pohjalle.

Vaahdota kauravalmiste vaahdoksi. Mausta sokereilla. Notkista kauralevite sekoittamalla sitä ja lisää vaahdon sekaan sähkövatkaimella. Mittaa glögi kattilaan ja lisää Vegegel-pussit. Kuumenna koko ajan huolellisesti sekoittaen kiehuvaksi ja jatka kuumentamista vielä noin 2 minuuttia, kunnes seos kirkastuu ja paksunee. Sekoita seos vatkaimella heti kuumana kauravaahtoon. Toimi vikkelästi, sillä seos hyytyy nopeasti. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.

Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille. Mittaa glögi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehahtaa, kunnes seos on kirkasta. Anna kiilteen jäähtyä kattilassa välillä sekoitellen, kunnes se alkaa paksuuntua. Kaada kiille kakun päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä noin tunniksi.

Koristele marjoilla, pipareilla ja jouluisilla mausteilla.

Avainsanat