Ainekset
- 3 dl Ilo kauralevitettä
- 15 g hiivaa
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 tl sokeria
- 1 dl kuumaa vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl margariinia sulatettuna
- ½ dl hiilihapollista vettä
Lisäksi
- Vegaanista mätiä, vegaaria. Me käytimme Vegiaarin Perinneruokaaprkl-blogin Mikan ohjetta.
- (sipulisilppua)
- vegaanista ”smetanaa”
- tilliä
Vegaaninen ”smetana”
Sekoita 1 prk (150g) Ilo Kauralevitteeseen 1-2 rkl valkoviini- tai omenaetikkaa sekä halutessasi 1 tl sitruunamehua. Voit maustaa seoksen halutessasi tillisilpulla, valkopippurilla ja sokerilla.
Blinien valmistus
Lämmitä Ilo Kauralevite mikrossa kädenlämpöiseksi. Liuottele sekaan hiiva, lisää sokeri ja tattarijauhot. Anna taikinan levätä 1-2 tuntia huoneenlämmössä. Voit valmistaa taikinan myös edellisenä päivänä. Tee taikina silloin kylmään kauralevitteeseen ja säilytä jääkaapissa. Lisää ennen paistamista kuuma vesi, suola ja sula margariini taikinaan. Lisää viimeisenä hiilihapollinen vesi. Paista blinit blinipannulla tai lettupannulla miedolla lämmöllä kauniin värisiksi. Tarjoa lämpiminä lisukkeiden kanssa.