Kirpeä puolukka ja täyteläinen kookos ovat oivallinen makupari kätkettäväksi pieniin piiraisiin. Voit käyttää valmistuksessa leivosvuokien tilalla myös muffinipeltiä, voitele tällöin pellin kolot huolellisesti. Irroita piiraat pellistä vasta kun ne ovat jäähtyneet, välttääksesi kuoren repeytymisen. Voit halutessasi hiukan lämmittää piiraita mikrossa ennen tarjoilua. Näin saat täytteen pehmenemään valuvaksi.
Näitä aineksia tarvitset
Taikina:
- 200 g leivontamargariinia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 3 dl perunajauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ dl sokeria
- ½ dl kylmää vettä
Täyte:
- 4 dl pakastepuolukoita
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 rkl sokeria
- 2 prk Ilo Kookoslevitettä tai Ilo Kauralevitettä
Lisäksi:
- Alumiinisia tai tukevia kartonkisia leivosvuokia
Nypi margariini ja kuivat aineet murumaiseksi, lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltujen vuokien pohjalle ja reunoille. Säästä halutessasi osa taikinasta kansia varten. Tämä ei ole välttämätöntä. Sekoita puolukoihin perunajauhot ja sokeri.
Täytä vuoat puoleen väliin asti seoksella. Levitä kookoslevite puolukoiden päälle veitsellä ja tasoita pinta. Tee lopusta taikinasta kannet ja nipistä reunat tiukasti kiinni. Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia. Anna piiraiden jäähtyä rauhassa ennen vuoista irroittamista ja tarjoilua.