Voileipäkakku hummustäytteillä

4-6 henkilölle

12 viipaletta gluteenitonta leipää (n. 300g)
1 prk ILO original hummusta
1 prk ILO aurinkokuivattu tomaatti hummusta
1 porkkana raastettuna
½ prk ananasmurskaa

kostutukseen:
ananaspurkin liemi + 1 dl vettä

Kuorrutus ja koristelu:
2 prk ILO original hummusta
minitomaatteja
maissilastuja
herneenversoja tai muita yrttejä
paprikaa

Sekoita porkkanaraaste, valutettu ananasmurska ja porkkanahummus keskenään. Leikkaa leivistä ohuelti reunat pois tarvittaessa. Tee kolmesta viipaleesta kakun ensimmäinen kerros. Kostuta kevyesti. Levitä porkkanatäyte ensimmäiseen väliin. Tee leipäviipaleista seuraava kerros, kostuta ja levitä reilu kerros aurinkokuivattu tomaattihummusta. Jatka näin, viimeisen väliin tulee porkkanatäyte. Peitä kakku hyvin ja nosta jääkaappiin. Anna tekeytyä mielellään väh. 2 tuntia tai seuraavaan päivään. Kuorruta kakku Hummus originalilla ja koristele maissilastuilla, tomaateilla, paprikalla ja yrteillä.

Vinkki: Jos gluteenittomuus ei ole tarpeen, kannattaa leipänä käyttää erilaisia täysjyväleipiä, ne antavat kakkuun makua ja tekstuuria.

 




kesäkuu 19, 2018

ILO
Kirjoittaja: ILO