Porkkanakakku

Tuttu porkkanakakku leivotaan nyt vegaanisena, gluteenittomana ja soijattomana. Mehevä kakku maistuu kaikille.

5 dl porkkanaraastetta
2,5 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 dl margariinia sulatettuna
1,5 dl vettä
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa

Kuorrutus:
150 g margariinia
150 g ILO Kauralevitettä
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristelu:
Manteli- tai pähkinärouhetta tai koristerakeita

Vuoraa kakkuvuoka kostutetulla leivinpaperilla. Sekoita kulhossa sokerit, jäähtynyt, sulatettu margariini ja vesi.
Sekoita kuivat aineet keskenään eri kulhossa ja lisää ne sokeri-rasvaseokseen. Lisää vielä raastettu porkkana.
Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa.
Anna jäähtyä kokonaan.
Sekoita kuorruteen aineet keskenään ja levitä kuorrute kakun päälle lastalla. Koristele kakku.




tammikuu 12, 2019

ILO
Kirjoittaja: ILO

Vastaa