Maustekakku

Tämän jouluntuoksuisen maustekakun valmistus on helppoa; et tarvitse sähkövatkainta, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Mehevä maustekakku säilyy myös hyvin, joten sen voi leipoa hyvissä ajoin valmiiksi, vaikka pakkaseen. Kakku käy maidottomaan, kananmunattomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.

200 g leivontamargariinia
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl neilikkaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 dl rusinoita
2 dl siirappia
1 prk ILO Kauralevitettä
1 dl kylmää vettä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele rengasvuoka tai leipävuoka. Sulata rasva ja anna jäähtyä sen aikaa, kun sekoitat kuivat aineet yhteen. Lisää siirappi, kauralevite, vesi ja rasva. Sekoita ainekset sekaisin, mutta älä liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunnin ajan. Jos kakun pintaa uhkaa tummua, voit peittää sen loppupaiston ajaksi leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa vuoassaan ja kumoa sitten ritilälle.




marraskuu 28, 2018

ILO
Kirjoittaja: ILO

Vastaa