Vegaaninen ja gluteeniton banaanikakku

Tämän mehevän banaanikakun leipominen onnistuu vähän kiireisemmältäkin leipurilta, sillä taikinan aineet vain sekoitetaan nopeasti keskenään. Kakun paistuessa ehdit pyöräyttää kuorrutteenkin valmiiksi. Voit valmistaa ohjeella myös matalan piiraan käyttämällä piirakkavuokaa. Tarjoa vaikka äitienpäivänä aamukahvin kanssa.

Taikina:
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl ruokokidesokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1 tl kanelia
50 g maidotonta margariinia sulatettuna
1 pieni banaani soseutettuna
1 dl vettä

Kostutukseen:
2 dl vettä + 1 rkl tomusokeria

Täyte/kuorrute:
1 banaani
200 g maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk (150g) ILO Kauralevitettä

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele 2 kpl halk. 12 cm vuokaa (tai 1 iso piirakkavuoka) margariinilla tai käytä vuokasprayta. Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaani esimerkiksi haarukalla. Lisää banaani, sula margariini sekä vesi jauhoseokseen ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada taikina vuokiin ja paista keskitasolla 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä esim. ritilän päällä.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerien kanssa vaahdoksi. Sekoita joukkoon kauralevite. Kostuta toinen pohjista ja pursota/levitä kerros täytettä pohjan päälle. Viipaloi banaani ja asettele viipaleet täytteen päälle. Nosta toinen pohja paikalleen ja kostuta sekin. Pursota/levitä loppu täyte kakun päälle. Koristele vaikkapa vegaanisilla banaani-karamelleilla.




toukokuu 7, 2019

ILO
Kirjoittaja: ILO

Vastaa