Kevään 2019 teemana messut

Pitkien vuoden vaihteen juhlapyhien jälkeen moni haluaa keventää oloaan ja miettiä tarkemmin valintojaan ruokailun ja hyvinvoinnin suhteen. Niinpä kevään messutarjonta liittyykin paljolti oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja parantamiseen. Meille se tarkoittaa vilkasta messukautta, joten markkinointitiimin työpöydät notkuvat idealistoista, toimintasuunnitelmista ja aikatauluista. Kalenterin täyttävät palaverit sekä rakennus- ja messupäivät. Mikäs sen mukavampaa onkaan, kuin messuilu. Saa esitellä uusia tuotteita, keskustella ihmisten kanssa, suunnitella yhteistyökuvioita ja ennen kaikkea kuulla messukävijöiden mielipiteitä, ideoita ja palautteita. Nämä messupalautteet, kultahiput, käydään messujen jälkeen yhdessä läpi ja pohditaan, mitä voimme viedä eteenpäin mukaan tuotekehitykseen, tuotantoon, pakkaussuunnitteluun tai vaikkapa viestinnän avuksi. Näin pystymme kehittämään tuotteitamme ja tapaamme toimia, mahdollisimman paljon asiakkaan näköiseksi. Tätä kirjoittaessa olemme kertomassa tuotteistamme ja toiminnastamme Vire2019-messuilla Tampereella. Allekirjoittaneen löytää siis myös tänään osastolta E704,... Lue lisää >>

tammikuu 13, 2019

Artikkelin aiheet:

Omavalvonta sujuvaksi osaksi toimintaa yhdessä henkilöstön kanssa

Uusi vuosi ja uudet kujeet vai vanhassa vara parempi? Näinhän nämä sananlaskut sanovat, mutta pitävätkö ne paikkaansa? Laatupäällikön mielenrauhalle on sopivaa, että jo kaikki luodut omavalvontarutiinit tuotannossa toimivat. Omavalvonta on elintarvikelaitoksen kulmakivi, jota viilataan ja hiotaan, hiotaan ja viilataan. Kirjataan ylös lämpötiloja, jäännöshappimittauksen tuloksia, kuiva-ainetuloksia, pH-mittauksia, valmiiden tuotteiden painoja, pakkaustarvikkeiden jäljitettävyystietoja, lähtevien tuotteiden lämpötiloja yms. yms. Jotta kaikki mahdollinen elintarviketurvallisuuteen liittyvä omavalvonta on saatu rutiininomaiseksi, on työtä tehty monta vuotta koko tehtaan voimin. Koko henkilöstön osallistaminen on ollut avainasemassa ja niin se on tulevaisuudessakin. Lainsäädännön ja elintarviketurvallisuusjärjestelmien muutokset sekä asiakkaiden vaatimukset pitää niin laatupäällikön, kuin tuotannonkin ajanhermolla. Uuden vuoden ja tulevaisuuden haasteita otamme mielellämme vastaan. Jatkuva kehittyminen ja elintarviketurvallisuuden parantaminen on päämäärämme. Samalla pidämme myös yllä jo opittuja ja hyväksi... Lue lisää >>

joulukuu 27, 2018

Artikkelin aiheet: ,

Toivotamme hyvää joulua!

”Kolme yötä jouluun on, laskin aivan itse eilen..” Lauletaan jämsäläisen Petter Ohlsin kynästä lähtöisin olevassa joululaulussakin. Joulunalusviikon kiireet ovat nyt takanapäin, ja tehtaan väki hiljentyy joulun viettoon. Lepohetki kiireisen vuoden jälkeen onkin paikallaan, sillä  alkuvuodesta on tiedossa monenlaista uutta ja mielenkiintoista. Tänä jouluna olemme päättäneet tukea Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa osallistumalla joulukeräykseen. Osallistumalla joulukeräykseen olemme mukana auttamassa kotimaan lapsia. Suomessa elää yli satatuhatta lasta köyhissä perheissä.  Köyhyys vaikuttaa lapsen koko elämään. Joulukeräyksen tuotoilla maksetaan lasten harrastusmaksuja ja  oppikirjoja koko lukio- tai ammattiopintojen ajalle. Lahjoitusten turvin nuorten tulevaisuus ei jää pelkän peruskoulun varaan, vaan he voivat valmistua ylioppilaaksi tai ammattiin. Lahjoitamme myös Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry -avustusjärjestölle lavallisen ILO-tuotteita alkavalle uudelle vuodelle. Järjestö toimii jakamalla vaate- ja ruoka-avustuksia ympäri vuoden niitä... Lue lisää >>

joulukuu 21, 2018


Juhlistamme itsenäistä Suomea!

Kalenterista on kääntynyt joulukuun lehti. Havahduin, Itsenäisyyspäivähän on ihan just ja joulukin kohta! Joulutohinat niin kodeissa kuin täällä tehtaallakin ovat täydessä vauhdissa. Kaupat tankkaavat hyllyjään joulun aikaa varten. Arkipyhien vuoksi lyhyempiä työviikkoja on tiedossa loppuvuodelle. Huolellisesti etukäteen tehty työnsuunnittelu vuorovastaavien kanssa takaa sen, että kaikki tulee ajallaan valmiiksi, niin ei hätiä mitiä. Niinhän sitä sanotaan että: hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty! Olemme hyvin osanneet arvioida menekkiä, toivottavasti myös tänä joulunakin. Saan olla hyvillä mielin reippaasta ja vastuuntuntoisesta työporukastamme, iso kiitos heille. Itsenäisyyspäivää ja Suomea ajatellen voin ylpeänä todeta että myös tuotteemme tukevat omalta osaltaan kotimaisuuutta. Työllistämme 24 henkilöä Jämsässä ja suomalaisen työn merkkinä saamme käyttää Avainlippua mm. ILO-Hummuksissa, ILO Cocosessa ja kauralevitteessä. Käytämme mahdollisuuksien mukaan kotimaisia raaka-aineita; esimerkiksi kauramaito uusimpaan... Lue lisää >>

joulukuu 5, 2018

Artikkelin aiheet: , ,

Ai kauramba!

Nyt on tulossa sellaista herkkua, jotta ai että! Ai kauramba! Se olisi nyt tilausta tällaiselle. Kasvipohjaiselle levitteelle. Ja sen pitäisi olla hyvää ja kaikille maistuvaa, sanoivat. Siinä tehtävänantoa kerrakseen. Hajuton, väritön, gluteeniton, maidoton, eläimetön. Hetkonen. Mikä? Ihan kaikkea -tonta ei toteutukseen lähtenyt. Tulee täältä nyt ennemmin kas- tuote. Tämä on maukas, kaurakas, puhtaasti aromikas ja luonteikas. Ja silti gluteeniton, maidoton ja vegaaninen. Sitä kokeiltiin aromeja. Kokeiltiin vatkata vähän kovempaa. Mutta kun tämä ei sisälläkään maitoa, niin turha vatuloiminen päätettiin jättää. Otettiin vähän kauraa ja lisättiin pieni twisti palmupuiden alta, eli kookosta, ja muutamaa muuta ainetta. Siinä se on. Purkissa. Täällä ollaan innovatiivisuuden huipentumassa ja mielen menetyksen reunoilla kynnetty kohti uutta tuotetta, joka saa ruoanlaiton ja herkkuhetket tuntumaan taas vähän paremmilta... Lue lisää >>

marraskuu 5, 2018

Artikkelin aiheet: ,

Hummus – vastustamaton herkku!

Hummus, tuo lähi-idän lahja maailmalle, lukeutuu monipuolisimpiin lisukkeisiin, mitä tiedän. Se on paitsi monipuolinen, myös nopea, edullinen ja suussa sulavan herkullinen. Hummus eli kikhernetahna on alun perin libanonilainen ruoka, jota on alettu käyttää muissakin arabiankielisissä maissa välimeren ympäristössä. Hummuksen raaka-aineina käytetään  kikherneitä, tahinia, sitruunanmehua, valkosipulia, öljyä ja mausteita. Hummuksen pääraaka-aine Kikherne on vanha viljelykasvi, sitä tiedetään viljellyn jo ainakin 4000 vuotta ennen ajanlaskun alkua lähi-idän alueella. Nykyisin sitä viljellään ympäri maailmaa. Suurin tuottaja on Intia. Proteiineja, ravintokuitua, rautaa ja folaatteja sisältävä kikherne on tärkeä osa tasapainoista kasvisruokavaliota yhdessä muiden palkokasvien kanssa. Kikherne, kuten useat muutkin hernekasvit, sisältävät mm. lektiinejä ja muita vahingollisia proteiineja, minkä vuoksi kikherneitä suositellaan keitettäväksi riittävän pitkään ruoansulatusongelmien välttämiseksi. Tahini eli seesaminsiementahna valmistetaan murskatuista seesaminsiemenistä. Seesaminsiemenet ovat... Lue lisää >>

lokakuu 22, 2018

Artikkelin aiheet:

Kaaosta kulisseissa – ILO muuttaa!

Muistivihkot ovat täynnä tehtävälistoja ja valkotaululta silmiin osuu moneen kertaan korjailtu miellekartta. Pöydällä on pino analyysejä ja ideakansioita. Koneen näppäimistö laulaa, kun naurunremakoiden ja kulmien kurtistelun lomassa ILO- kasvipohjaiset tuotteet tekevät muuttoaan uuteen ikiomaan kotiinsa. Tuotekuvat ja tuoteinformaatiot, reseptit sekä muut mukaan lähtevät tarpeelliset aineistot ovat löytäneet mieleisen paikan uudesta kodistaan ja viimeisetkin on jo pakattu muuttoa varten.  Muuttotohinassa on ollut hyvä tehdä samalla vähän siivousta, mitä lähtee mukaan ja minkä voi heittää jo pois. ILO-tuotteiden uusi koti löytyy osoitteesta ilo.fi. Koti on sisustettu ILOn näköiseksi, se kuvastaa ILOn aurinkoista ja värikästä luonnetta, lapsenomaista uskoa omiin ideoihin ja vilpitöntä tekemisen iloa. Pohjapiirroksesta on tehty helppokulkuinen ja kaikki tärkeät huoneet löytyvät helposti. Uusia huoneitakin saatiin. Näihin huoneisiin, kuten Usein kysyttyä- sivulle,... Lue lisää >>

syyskuu 24, 2018

Artikkelin aiheet:

Ilo.fi

Ilo.fi