Tiimityöskentely – tuotekehityksen kulmakivi

Tuotekehitys, mitä se on? Onko se jotain syötävää? No ainakin tuotekehitys on luovaa työtä: olemassa olevien tuotteiden parantelua, uusien luomista ja saattamista markkinoille. Tavoitteena on luoda mahdollisimman hyvin asiakkaita palvelevia tuotteita ja palveluja.

Työnä tuotekehitys on sitä usein piilossa tapahtuvaa toimintaa yrityksen sisällä. Silloin tällöin tämä sana nousee esille uusien tuotteiden tullessa markkinoille ja varsinkin, kun joku on keksinyt jotain aivan uutta ja mullistavaa. Tuotekehitys on kuitenkin päättymätön prosessi, jota tehdään jokaisessa yrityksessä. Prosessi pitää sisällään useita projekteja; se voi olla pientä viilaamista reseptiin tai sitten jotain aivan uutta, täysin uusi resepti toteutuksineen. Yhteistä näille projekteille on usein vain se, että ne alkavat, sitten sähelletään paljon siinä välissä, ja sitten ne päättyvät. Lopputulokseksi toki toivotaan jotain onnistunutta.

Meillä tuotekehitys on moninaista ja laajaa. Onnistuneeseen lopputulokseen tarvitaan koko tiimin ja henkilökunnan panos. Yrityksen sisältä löytyy onneksi monenlaista ideanikkaria, idean toteuttajaa ja lopullisen idean fiksaajaa. Jos tuoteidea on vähän pähkähullu (mitä ne usein ovat), löytyy henkilö, joka osaa tehdä laitteen sen pähkähullun idean testausta varten. Näin saadaan kokeiltua pienoiskoossa, toimisiko kyseinen idea alkuunkaan. Meillä siis tuotekehityksen tukena toimii aika monta Pelle Pelotonta.

Ensimmäisten onnistuneiden koekeittojen jälkeen on viimeistään hyvä konsultoida laatu- ja tuotantopäällikköä sekä markkinointia ja myyntiä. Ihan jo senkin varalta, että jotain olennaista on jäänyt huomiotta. Tässä mielessä vieraisiin pöytiin huutelu on oikein hyvä tapa. Siinä katoaa huoli, jos toinenkin (ja joskus tulee muutama lisääkin).

Tuotekehityksen arkeen kuuluvat siis haasteet, loistava tiimi, (epä)onnistumisen ILO ja ainainen kiire. Haasteet on tehty ratkaistaviksi, tiimille kuuluu iso kiitos ja heitä saa hemmoteltua onnistuneilla keitoksilla, kalenteri ei loju pöydällä tyhjän panttina ja kiire… Se vaan kuuluu joskus asiaan.

Herkkuja kehitellen,Artikkelin aiheet: ,

maaliskuu 12, 2019

Carita
Kirjoittaja: Carita

Kirjoittaja on trendien aallon harjoilla surffaava tuotekehittäjä. Ehtymätön ideanikkari, joka innostuu työstään niin, että kiihdyttää ja jarruttaa samalla kaistalla.

Vastaa