Omavalvonta sujuvaksi osaksi toimintaa yhdessä henkilöstön kanssa

Uusi vuosi ja uudet kujeet vai vanhassa vara parempi? Näinhän nämä sananlaskut sanovat, mutta pitävätkö ne paikkaansa?

Laatupäällikön mielenrauhalle on sopivaa, että jo kaikki luodut omavalvontarutiinit tuotannossa toimivat. Omavalvonta on elintarvikelaitoksen kulmakivi, jota viilataan ja
hiotaan, hiotaan ja viilataan. Kirjataan ylös lämpötiloja, jäännöshappimittauksen tuloksia, kuiva-ainetuloksia, pH-mittauksia, valmiiden tuotteiden painoja, pakkaustarvikkeiden jäljitettävyystietoja, lähtevien tuotteiden lämpötiloja yms. yms.

Jotta kaikki mahdollinen elintarviketurvallisuuteen liittyvä omavalvonta on saatu rutiininomaiseksi, on työtä tehty monta vuotta koko tehtaan voimin.
Koko henkilöstön osallistaminen on ollut avainasemassa ja niin se on tulevaisuudessakin. Lainsäädännön ja elintarviketurvallisuusjärjestelmien muutokset sekä asiakkaiden vaatimukset pitää niin laatupäällikön, kuin tuotannonkin ajanhermolla.

Uuden vuoden ja tulevaisuuden haasteita otamme mielellämme vastaan. Jatkuva kehittyminen ja elintarviketurvallisuuden parantaminen on päämäärämme. Samalla pidämme myös yllä jo opittuja ja hyväksi havaittuja toimintatapoja.

Vastatakseni siis tuohon kirjoitukseni alkukysymykseen; uudet kujeet vai vanhassa vara parempi? Molemmat pitävät kyllä paikkansa. Kujeilemme uusia juttuja samalla, kun pysyttelemme myös vanhoissa, erinomaisissa tavoissa.Artikkelin aiheet: ,

joulukuu 27, 2018

Johanna
Kirjoittaja: Johanna

Kirjoittaja on pilkkua viilaava laatu- ja tuotekehityspäällikkö, jonka päivä ei lähde käyntiin ilman maljakollista teetä. Kotona viihtyvä jumppa - Pirkko, joka on löytänyt itsestään sisäisen puutarhurin.

Vastaa