Hummus ja bataattiranskalaiset

Bataattiranskalaiset onnistuvat kotiuunissakin, kunhan muistaa huomioida valmistuksessa muutaman seikan.

Tällä ohjella onnistut saamaan rapean lopputuloksen ilman rasvakeitintä. Jäähtyessään bataattiranskalaiset pehmenevät, joten tarjoa ne heti, kun ne ovat valmiita.

  • 2 -3 bataattia
  • loraus öljyä
  • suolaa myllystä
  • 1 tl (savu)paprikajauhetta
  • 3 tl sipulijauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelystä

Pese bataatit huolellisesti harjalla. Niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa bataatit mahdollisimman tasakokoisiksi suikaleiksi, jotta ne kypsyisivät samanaikaisesti. Sekoita mausteet ja maissitärkkelys kulhossa sekaisin ja lisää bataattiranskalaiset. Lisää öljy. Sekoita niin, että mausteet tarttuvat ranskisten pintaan. Kaada ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman irti toisistaan. Paista tarpeeksi kuumassa uunissa; 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kääntele ranskalaisia paistamisen puolivälissä.  Tarkkaile kypsymistä, uuneissa on eroja!

Tarjoa rankskalaiset heti, esimerkiksi hummuksen kanssa.

Ilon hummuksia